Logo Realitatea.md

Pîrlog, despre refuzul Comisiei Interpol de a-l anunța în căutare internațională pe Plahotniuc: „Nu am participat la examinarea acestui caz”

24 Iulie 2020, 18:05 // Societate

Vitalie Pîrlog, președintele Comisiei de Control a Fișierelor Interpol, entitatea care a refuzat anunțarea în căutare internațională a ex-liderului PDM Vlad Plahotniuc, spulberă zvonurile. Solicitat de Realitatea.md, acesta a declarat că nu a participat la luarea deciziei menționate, pentru că există o procedură care prevede expres că membrii Comisiei nu se pot expune pe dosarele unor conaționali.

Foto: Deschide.md

„Nu am participat la examinarea acestui caz. Regulile de funcționare a Comisiei definesc expres și foarte clar situațiile în care un membru al Comisiei nu poate lua parte la examinarea unui anumit caz. Procedurile menționate sunt stricte și transparente, fiind publicate pe site-ul Interpol. Aș încuraja persoanele interesate, înainte de a face declarații, în primul rând să se informeze”, ne-a declarat Vitalie Pîrlog.

Amintim că, acum o zi, Comisia de Control a Fișierelor a Secretariatului General al OIPC Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale Organizației. Procuratura Generală a Republicii Moldova susține că nu a fost indicat motivul deciziei și că se va adresa Direcției Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGP.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile