Logo Realitatea.md

PL despre căderea Guvernului Sandu: „O tentativă a PSRM de a moșteni sistemul mafiot al lui Plahotniuc”

12 Noiembrie 2019, 14:24 // Actualitate

Partidul Liberal condamnă demiterea Guvernului Sandu de către PSRM și PDM, calificând acest lucru ca „o tentativă a socialiștilor de a moșteni sistemul mafiot al lui Plahotniuc”.

„După cum am anticipat, Dodon și PSRM au găsit susținere la aliații săi eterni din PD, pentru a da jos Guvernul Sandu și pentru a moșteni sistemul mafiot al lui Plahotniuc. Asumarea Guvernului pentru legea privind procurorul general, l-a demascat pe Dodon, care a trișat la preselecție, la fel ca și la concursurile pentru CCM, CNA etc. Astfel Dodon și PSRM și-au dat aramă pe față. Dodon, PSRM și PD au demonstrat, încă o dată, că sunt în stare de orice, pentru a împiedica alegerea unui procuror general independent, la fel cum a făcut și Plahotniuc”, se arată într-un comunicat al PL.

Potrivit liberalilor, demiterea Guvernului Sandu de astăzi este mai degrabă o „palmă dată justiției”. „Astăzi nu este vorba de căderea Guvernului Sandu, astăzi este despre încă o palmă dată justiției și statului de drept, și un cuțit în spate fiecărui cetățean moldovean, din partea celor din PSRM și PD (cu Șor în așteptare, pe post de rezervă) care vor, cu orice preț, să mențină totul subjugat în Moldova, tot ce a mai rămas și pe toți care au rămas. Mafia din Parlament, PSRM, PD și Șor și-au semnat astăzi propria sentința de condamnare. Cu siguranță, majoritatea cetățenilor îi va mătura de la putere. Primul, în acest sens, va fi Dodon. De azi, începe numărătoarea inversă pentru ei toți, la fel cum a început și pentru Plahotniuc, în vara anului trecut”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, pentru demiterea Guvernului Sandu au votat 63 de deputați din partea PSRM și PDM. Parlamentarii Blocului ACUM nu au votat, iar cei ai Partidului „Șor” nu au participat la vot.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 -0.1732%
USD USD 17.0468 0.0540%
RUB RUB 0.2217 0.3167%
RON RON 4.1385 -0.1255%
UAH UAH 0.6030 0.0166%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile