Logo Realitatea.md

PL s-a consultat cu PAS și PPDA în privința votului pentru introducerea vectorului european în Constituție. Decizia luată (VIDEO)

18 Octombrie 2018, 09:56 // Politica

Partidul Liberal s-a consultat cu partidele extraparlamentare – Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” în privința votării introducerii în Constituție a vectorului european. Anunțul a fost făcut astăzi de către fracțiunea PL, înainte de începerea ședinței Parlamentului.

„Dacă în ianuarie 2016, PL s-a unit pentru a asigura ca să avem o guvernare în acea criză politică, după ce PLDM a refuzat să participe în Alianță și după asta am fost „bătuți”. Acum lucrurile s-au schimbat. Noi am hotărât altfel. Deoarece sunt două proiecte de modificarrea Constituției, unul înaintat de PDM și altul de PL, am hotărât să ne consultăm și cu partidele extraparlamentare PAS și PPDA, pentru că sunt două partide care lucrează bine. Ambele susțin poziția adoptată de PL și PLDM ca Parlamentul să introducă în Constituție și limba română ca limbă de stat, exact ca vectorul european. De aceea, noi am pregătit un nou proiect de lege, înregistrat astăzi în Parlaemnt, care conține ambele modificări în Constituție și anume introducerea vectorului european și limba română în Constituție. Deputații PL vor vota vectorul european în Constituție, doar dacă PDM va să susține  inițiativa noastră”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Totodată, Ghimpu a anunțat că, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a cerut o întrevedere cu conducerea PL, dar așa și nu s-au mai întâlnit. „Am avut o solicitare de la președintele Parlamentului, Andrian Candu, de a avea o întrevedere cu PL, însă noi am zis că nu trebuie să ne întâlnim doar cu conducerea PL, ci cu Biroul permanent al PL. El nu a refuzat și a zis că va veni cu un anunț ulterior. Mai târziu a zis că, ieri, acest lucru nu e posibil și iată că până azi nu avem nici un rezultat față de această întrevedere”, a conchis Ghimpu.

Amintim că, pe ordinea de zi, de astăzi, a Parlamentului este introdus și votarea proiectului de lege privind introducerea vectorului european în Constituție, proiect, care a fost dezbătut în plen la ședința din săptămâna trecută, dar votul a fost amânat pentru ședința de astăzi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile