Logo Realitatea.md

PL vine cu un apel către forțele proeuropene și unioniste din CMC să facă o coaliție

06 Noiembrie 2019, 09:09 // Politica

Partidul Liberal (PL) face un apel către toate forțele proeuropene și unioniste din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), inclusiv către Blocul ACUM, pentru a forma o alianță majoritară proeuropeană.

„Acest lucru este absolut necesar pentru a debloca proiectele europene și a menține cursul european și românesc al dezvoltării capitalei. O asemenea majoritate nu poate fi constituită doar la nivel de intenții sau declarații, ci trebuie să fie una materializată într-un document-program și asumată de fiecare consilier semnatar”, .

Odată ce a decăzut așa-zisa „ofertă” a lui Ceban, de a oferi funcții Blocului ACUM în schimbul unei alianțe cu fracțiunea PSRM din CMC, cu atât mai mult forțele proeuropene trebuie să dea dovadă de maturitate politică și să-și asume angajamentul public pentru formarea unei coaliții majoritare în CMC”, se arată în apelul public făcut de PL.

Amintim că, primarul ales al Capitalei, Ion Ceban, a făcut o propunere reprezentanților Blocului ACUM de a face coaliție în CMC cu PSRM pentru a avea majoritate în Consiliu. De asemenea, Ceban le-a propus celor din ACUM două funcții de viceprimari și două șefii la Preturi, așa cum a promis și în campania electorală.

În replică, Blocul ACUM a declarat că nu va face coaliție în Consiliul Municipal Chișinău cu Partidul Socialiștilor, însă vor vota toate proiectele de decizie, care vor fi în beneficiul oamenilor și care vor aduce schimbări pentru oraș.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile