Logo Realitatea.md

Plahotniuc are „problems” în SUA! El și familia sa trebuie să părăsească teritoriul americanilor

13 Ianuarie 2020, 18:38 // Societate

SUA nu va mai prelungi viza de călătorie a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat amercian Mike Pompeo. Este vizată inclusiv familia sa, adică soția și copiii săi.

Foto: unimedia.info

„Azi, îl declar pe fostul politician moldovean și oligarh, Vlad Plahotniuc, responsabil de corupția din Republica Moldova. În calitatea sa oficială, a fost implicat în acte de corupție care au subminat statul de drept și au compromis independența instituțiilor democratice din stat. Această declarație este făcută în conformitate cu cadrul legal al Departamentului de Stat al SUA. 

În context, odată ce secretarul de stat declară responsabili pe anumiți funcționari din Guverne străine pentru implicarea lor, direct sau indirect, de corupție, aceștia împreună cu membrii familiilor lor nu mai sunt eligibili pentru a obține viză în SUA”, scrie în comunicatul oficial al secretarului de stat.

Astfel, odată cu Vlad Plahotniuc, nici soția sa Oxana Childescu, fiul său mai mare Timofei Plahotniuc și cel mai mic, care este minor, nu sunt eligibili pentru a sta pe teritoriul SUA.

Potrivit lui Mike Pompeo, declarația de azi reprezintă un mesaj clar că „Statele Unite nu tolerează corupția și este de partea moldovenilor care luptă împotriva acesteia”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile