Logo Realitatea.md

Plahotniuc comentează „răsturnarea Guvernului Sandu”: S-a confirmat avertizarea mea

18 Noiembrie 2019, 08:42 // Politica

Fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, a comentat schimbarea Guvernului condus de Maia Sandu pe cel condus de Ion Chicu. Pe deoparte ex-politicianul se arată nemulțumit că a picat un cabinet de miniștri cu viziuni europene, însă pe de altă parte el spune că anume liderii Blocului ACUM sunt de vină că i-au permis lui Igor Dodon să preia puterea în stat, în timp ce de fapt democrații au fost cei care au votat alături de socialiști pentru moțiunea de cenzură și întru susținerea noului Guvern.

„Răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea mea anterioară că președintele Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească și va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale și să reorienteze vectorul geopolitic al țării dinspre Occident spre Rusia. Miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM, a fost o miză pro-rusească.

Astăzi, după căderea Guvernului Sandu, Moldova nu mai are nici o șansă să urmeze, ca altădată, un traseu euro-atlantic de dezvoltare, orientarea fermă pro-europeană din ultimii ani este în prezent grav compromisă, iar vina pentru acest dezastru geopolitic aparține și liderilor blocului ACUM”, a scris Vlad Plahotniuc pe contul său de Facebook.

El a explicat că a tăcut până acum, pentru că a considerat că „nu ar fi fost în general corect să încerc să intervin cu părerea mea personală, cu atât mai mult în situația complicată de teroare în care s-au pomenit ei după luna iunie 2019”.

Postarea integrală poate fi citită mai jos:

Este de menționat că Vlad Plahotniuc nu a spus dacă va reveni în țară sau nu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile