Logo Realitatea.md

Plahotniuc despre Ziua Independenței: „Moldova nu mai poate fi numită independentă”

27 August 2019, 10:07 // Actualitate

Fostul deputat și lider democrat, Vlad Plahotniuc, a venit cu un mesaj de Ziua Independeței, în care menționează că „după 28 de ani de independență, țara noastră este din nou dependentă de interesele și influențele străine”.

„Pe 27 august, de Ziua Independenței, noi sărbătorim marele eveniment istoric din 1991, sărbătorim curajul acelor politicieni, care i-au dat Moldovei șansa să devină un stat modern, suveran și puternic. În acea zi, Moldova, cu adevărat, și-a dobândit Independența autentică, a scris o pagină glorioasă în biografia sa. Aceea a fost o realizare istorică extraordinară, ceea ce face cu atât mai dureros faptul că astăzi, după 28 de ani, țara noastră este din nou dependentă de interesele și influențele străine. Ne-am întors de unde am fugit cândva – ne-am întors în captivitatea externă.

Astăzi, nu pot să risc siguranța mea sau a familiei mele și să mă aflu în țară, alături de prieteni și colegi, tocmai pentru că am luptat cu toată fermitatea împotriva celor care au dorit să ocupe și să asuprească Republica Moldova. Această luptă s-a dovedit a fi inegală, adversarii mei au fost prea numeroși și prea puternici, și astăzi regret că, prin diverse tertipuri și trădări, Moldova a fost preluată sub controlul forțelor străine, în mod direct sau prin intermediarii lor politici trădători”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a fostului lider democrat.

Potrivit lui Plahotniuc, „Moldova nu mai poate fi numită independentă, fiindcă nu există independență atunci când instituțiile statului sunt conduse de lideri politici loiali Moscovei”.

„Din păcate, Moldova nu mai poate fi numită independentă, fiindcă nu există independență atunci când instituțiile statului sunt conduse de lideri politici loiali Moscovei, care sunt și șantajabili, când organele de forță sunt trecute în gestiunea paralelă a serviciilor secrete străine, când Procuratura, CNA, SIS, Armata, Consiliul Suprem de Securitate și altele au o agendă dublă și lucrează sub influența politică rusească. Haideți să le spunem lucrurilor pe numele lor real: în cele două luni de la formarea coaliției ACUM-PSRM, Moldova a devenit mai rusească decât moldovenească. În aceste două luni s-au permis acțiuni de neiertat, acțiuni care sunt nimic mai puțin decât trădare de Patrie”, spune Plahotniuc .

Totodată, Vlad Plahotniuc, afirmă că acum s-ar afla într-un mare pericol, pentru acțiunile pe care le-a întreprins în timpul când PDM se afla la guvernare, prin faptul că s-a opus influienței ruse. „Cu toate că mă aflu într-un mare pericol, eu voi rezista în continuare influenței rusești, voi spune lucrurilor pe nume, voi crede ferm că Moldova își va restabili independența și suveranitatea, prin voința cetățenilor săi, care sunt cu mult mai patrioți decât politicienii care azi se află la guvernare.

De 27 august, vreau să le urez cetățenilor să fie vigilenți și să aprecieze mai întâi de toate acțiunile reale și faptele, nu vorbele și promisiunile. Le doresc să fie din nou la înălțimea celor care au luptat acum trei decenii pentru libertatea țării.

Iar politicienilor care se află astăzi la guvernare, vreau să le repet o zicală din popor: Obraznicul mănâncă praznicul, dar plătește cu obrazul. Mai devreme sau mai târziu, obrazul vostru nu va mai sta ascuns după puterea străină căreia îi slujiți. Poporul vede și nu iartă”, încheie mesajul Vlad Plahotniuc.

Citeste tot despre: mesaj, Plahotniuc, Ziua Independenței
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile