Logo Realitatea.md

Plahotniuc explică dacă a fost sau nu influențat rezultatul PD la alegeri, după ce rușii au anunțat că este vizat într-un dosar penal

06 Martie 2019, 07:23 // Politica

Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, este de părere că rezultatele partidului pe care-l conduce în alegerile parlamentare a luat cel mai mare număr de mandate din istoria sa politică. Astfel a dat de înțeles că imaginea PDM nu a avut de suferit, după ce rușii au anunțat chiar în ajun despre un dosar penal deschis pe numele său.

„În aceste alegeri, Partidul Democrat a luat cel mai mare număr de mandate din istoria sa politică. Eu am fost votat de 72,36 la sută din alegătorii care s-au prezentat la vot în circumscripția 17, PDM a luat un scor extraordinar în această circumscripție – de 72,27%. Partidul a luat scoruri record și în localități cu populație rusă. Deci, rezultatele arată că, dacă aceste atacuri electorale au avut vreun impact, el a fost unul pozitiv pentru rezultatul meu și al partidului pe care îl conduc și eșec pentru cei care au orchestrat aceste atacuri împotriva noastră”, a declarat Vlad Plahotniuc într-un interviu pentru Deschide.md.

Realitatea.md amintește că Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a făcut public pe 21 februarie, adică cu trei zile înainte de alegerile parlamentare, un comunicat de presă prin care anunța că liderului PDM, Vlad Plahotniuc, și omului de afaceri Veaceslav Platon li se aduc acuzații că ar fi organizat o grupare criminală internațională și că ar fi restras din Rusia 37 de miliarde de ruble din Rusia în 2013-2014.

A doua zi, PDM a declarat oficială că va sesiza instituțiile internaționale și observatorii în alegeri în legătură cu o eventuală imixtiune a Federației Ruse în alegerile din Moldova cu referire la ceea ce a făcut MAI-ul rusesc.

CITEȘTE ȘI:

(UPDATE) ULTIMA ORĂ! 100% de procese verbale au fost procesate

Vlad Plahotniuc, candidatul democrat de pe circumscripția Nisporeni, obține un loc în Parlament

(VIDEO) Vlad Plahotniuc: Nu suntem supărați pe nimeni și nu avem politicieni cu care nu acceptăm să discutăm! Vrem să facem ce am promis cetățenilor

Plahotniuc i-a felicitat pe concurenții electorali și i-a invitat la negocieri: Nu avem orgolii (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile