Logo Realitatea.md

Plahotniuc i-a felicitat pe concurenții electorali și i-a invitat la negocieri: Nu avem orgolii (VIDEO)

25 Februarie 2019, 13:37 // Politica

Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a ieșit cu un briefing de presă în care a felicitat, mai întâi, colegii săi cu rezultatele obținute la alegerile parlamentare și la referendumului republican consultativ, după care s-a adresa concurenții electorali.

„Vreau să felicit toate partidele care au participat în alegeri, căci dincolo de competiția firească, este important să lăsăm în urmă supărările din trecut și să privim în față - spre nevoile și aspirațiile oamenilor. Spun cu toată fermitatea! Partidul Democrat este gata să înceapă negocierile cu partidele și independenții care trec în Parlament pentru a le oferi cetățenilor o majoritate parlamentară și un Guvern funcțional.

Astfel încât să putem începe împreună îndeplinirea angajamentelor asumate față de cetățeni. Ne dorim ca prima discuție să o avem chiar zilele acestea. Sperăm că această întâlnirea să fie cât mai obiectivă”, a declarat liderul democraților.

Între timp, socialiștii au spus că nu exclud solicitarea alegerilor anticipate, pentru că ar fi atestat mai multe încălcări pe parcursul desfășurării procesului electoral. Totodată, și copreședinții Blocului ACUM DA PAS, Maia Sandu și Andrei Năstase, au precizat că pentru ei aceste alegeri au fost fraudate.

Rezultatele preliminare în urma procesării voturilor arată că în noul Parlament ar putea accede PSRM (33 de mandate), PDM (31 de mandate), Blocul ACUM DA PAS (27 de mandate), Partidul ȘOR (7 mandate) și trei candidați independenți (3 mandate).

Știrea se actualizează...

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile