Logo Realitatea.md

Plahotniuc: Nu vor fi anticipate, nu va exista o anulare a Acordului de Asociere cu UE, iar Pavel Filip își va duce mandatul până la capăt

24 Ianuarie 2017, 13:15 // Politica

Președintele PD, Vlad Plahotniuc, dă asigurări că în Republica Moldova nu vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu va fi anulat sau renegociat.

Acesta declară că Republica Moldova are nevoie de stabilitate și de liniște, ca să poată să înceapă să evolueze cu adevărat.

facebook.com/plahotniuc

Solicitat să comenteze acuzațiilor unor din politicienii opoziției care spun că Plahotniuc intenționează să declanșeze anticipate chiar în acest an, democratul a răspuns: ”Vedeți cât de desprinși de realitate sunt acești politicieni de care vorbiți? Până acum se zbăteau ei să declanșeze anticipatele, au văzut că nu pot, acum mă acuză pe mine că vreau anticipate. E ridicolă această speculație. Nu vor fi anticipate nici declanșate de opoziție, nici de putere. Republica Moldova are nevoie de stabilitate și de liniște, ca să poată să înceapă să evolueze cu adevărat”.

Totodată, acesta menționează într-un interviu pentru Deschide.md despre introducerea votului uninominal, că niciun fel de schimbare care vizează sistemul electoral nu poate fi făcută cu mai puțin de un an înainte de alegeri.

În ceea ce privește mandatul premierului Pavel Filip, președintele PD răspunde ferm: ”Își va duce mandatul până la capăt și sunt sigur că va fi un mandat cu rezultate importante pentru țară”.

Referindu-se la declarațiile președintelui Igor Dodon privind anularea Acordului de Asociere cu UE, Vlad Plahotniuc răspunde: ”Aceste declarații vor rămâne politice. Nu va exista o anulare sau renegociere a Acordului de Asociere cu UE, nici o semnare a unui acord cu Uniunea Eurasiatică. Toate acestea sunt contrare interesului strategic al Republicii Moldova. Pe de altă parte, suntem interesați de un dialog cât mai deschis și constructiv cu partenerii din Federația Rusă, pentru a găsi căile cele mai bune de dezvoltare și dinamizare a parteneriatului strategic. Dar aceste căi se vor găsi în formatul guvernamental deja funcțional”.

Cât ține de propunerea PSRM și a lui Igor Dodon pentru federalizarea Republicii Moldova, și aici Plahotniuc l-a contrazis pe Dodon: ”Eu cred că o soluție pentru problema transnistreană nu poate fi găsită de Igor Dodon, ea trebuie găsită prin dialog, în formatul 5+2 și nu în afara lui”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile