Logo Realitatea.md

Plahotniuc pune capăt speculațiilor: Primele de sărbători și al 13-lea salariu vor fi acordate în continuare

27 Noiembrie 2018, 17:10 // Economie

Angajații din sistemul public vor primi în continuare premiul de sărbători în luna decembrie. De asemenea, premiul anual sau așa numitul al 13-lea salariu, va fi oferit bugetarilor tradițional în februarie, iar specialiștii din domeniul educației în luna august. Anunțul a fost făcut în cadrul briefingului săptămânal al PDM, de către liderul acestuia.

Foto: realitatea.md

Președintele PDM a ținut să combată speculațiile opoziției și a dat asigurări cetățenilor că informațiile din presă nu sunt decât „invenții” false.

„La baza discuțiilor noastre în ședința de astăzi au stat unele speculații ale opoziției, precum că după reforma salarială făcută de noi acest premiu de sărbători nu va mai fi acordat”, a spus președintele formațiunii.

„Vă anunț că toți bugetarii, toți cei care au primit până acum din economiile făcute de instituțiile: Premiul de Sărbători, îl vor primi în continuare în luna decembrie, așa cum îl primeau în mod tradițional. De asemenea, vă anunț că se va păstra și premiul anual, așa numitul al 13-lea salariu, pe care bugetarii vor continua să-l primească în luna februarie sau în cazul bugetarilor din domeniul educației în luna august, așa cum îl primeau în fiecare an”, a menționat liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Realitatea.md amintește că PDM a anunțat despre mai multe inițiative în cadrul briefingului săptămânal.

VEZI ȘI:

Aproximativ cinci mii de poștași vor avea salarii majorate în ajunul sărbătorilor

(VIDEO) Noutăți bune în prag de sărbători: Familiile cu venituri mici și pensionarii vor primi ajutor material

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 -0.5862%
USD USD 16.6303 0.0211%
RUB RUB 0.2215 -0.4494%
RON RON 4.0373 -0.5983%
UAH UAH 0.5908 -0.2869%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile