Logo Realitatea.md

Plângerea judecătorului Paniș depusă la CSM nu are legătură cu litigiul dintre Țurcan și Manole, pe care acesta îl examinează

05 Iulie 2020, 16:40 // Societate

Plângerea judecătorului Alexei Paniș depusă la Consiliul Superior al Magistraturii, care reclamă imixtiunea în procesul de înfăptuire a justiției, nu se referă la cauzele aflate la moment pe rolul său.

Despre aceasta a anunțat Alexei Paniș, după ce în presă au apărut „insinuări” că plângerea sa ar avea legătură cu litigiul dintre Vladimir Țurcan și Domnica Manole pentru șefia Curții Constituționale, examinat de acesta și alți doi colegi de ai săi.

În adresarea sa către instituțiile mass media, judecatorul Alexel Paniș menționează:

„Având în vedere informațiile lansate în spațiul public la 05 iulie 2020, privind plângerea judecătorului la Consiliul Superior al Magistraturii în care reclamă „imixtiunea în procesul de înfăptuire a justiției", îndemn reprezentanții presei libere și independente să nu cadă pradă speculațiilor și insinuărilor incluse în articolul prezentat de zdg.md, prin care se urmărește manipularea opiniei publice referitor la un subiect actual.

Îndemn la respectarea Codului deontologic al jurnalistului, la verificarea faptelor și în special, la prezentarea opiniei persoanei vizate, care nici nu a fost solicitată. Înțeleg că opinia subsemnatului asupra subiectului în cauză nu prezintă interes pentru autorul articolului, că ar diminua caracterul senzațional al știrii, dar totuși... sesizarea CSM-ului a avut loc încă în luna martie 2020, nu se referă la cauzele aflate la moment pe rolul judecătorului”.

Cererea acestuia va fi examinată de membrii CSM în ședința de marți, 7 iulie 2020.

Amintim că la 29 iunie 2020, judecătorii Viorica Dodon, Tatiana Avasiloaie și Alexei Paniș au respins demersul lui Vladimir Țurcan privind suspendarea executării hotărârilor prin care acesta a fost demis din funcția de președinte al Curții Constituționale (CC), iar Domnica Manole a fost aleasă în fruntea instituției.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6172 -0.3135%
USD USD 16.5952 -0.1234%
RUB RUB 0.2257 -0.1769%
RON RON 4.0556 -0.3391%
UAH UAH 0.6004 0.0667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile