Logo Realitatea.md

Planuri de urgență, după ce jumătate din nr. polițiștilor rutieri au fost arestați. Află despre ce țară este vorba!

13 Februarie 2020, 18:25 // Auto

Mai mult de jumătate din Poliția Rutieră din Malta a fost arestată sub suspiciunea de fraudă. Agenții au fost încătușați, după ce ar fi cerut plată pentru ore suplimentare neefectuate, au anunțat oficialii.

Digi24 scrie că autoritățile statului insular au declanșat planuri de urgență pentru a se asigura că au suficienți agenți pe străzi după operațiune.

Șoferii ar fi observat că sunt mai puțini agenți de la Poliția Rutieră pe străzi, deși o sursă a declarat că foști polițiști au fost chemați înapoi în serviciu pentru a suplini lipsa celor arestați.

Au fost arestați 30 de agenți de la Poliția Rutieră, din totalul de 50, aceștia fiind acuzați că ar fi cerut bani pentru sute de ore suplimentare neefectuate într-un interval de trei ani.

Unii dintre suspecți sunt acuzați că ar fi folosit combustibil destinat vechiculelor de poliție pentru a-și alimenta mașinile persoanale.

Premierul maltez Robert Abela a sărbătorit operațiunea, susținând că este bine că polițiștii își investighează proprii colegi. "Asta confirmă că avem o forță de poliție funcțională", a spu Abela.

Șeful poliției din Malta, Lawrence Cutajar, a demisionat la începutul anului, după scandalul provocat de investigația uciderii jurnalistei Daphne Caruana Galizia, care ancheta corupția din rândul elitei malteze.

Cutajar a fost criticat pentru că nu ar fi urmărit piste care implicau apropiați ai fostului premier Joseph Muscat, care a demisionat și el la finalul anului trecut, după ce a fost acuzat de mușamalizarea cazului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile