Logo Realitatea.md

Planurile Kaufland în Moldova: 2000 de locuri noi de muncă, iar jumătate din producția expusă va fi autohtonă

05 Decembrie 2018, 15:07 // Economie

Compania Kaufland planifică să investească peste 300 milioane de euro și să creeze aproximativ 2000 de locuri de muncă. Astăzi, compania a organizat evenimentul Richtfest - o sărbătoare germană, care marchează o etapă importantă în construcția primului magazin din țara noastră. La eveniment a participat prim-ministrul Pavel Filip.

Foto: gov.md

„Evenimentul de astăzi dovedește că investitorii care vin în Republica Moldova se simt liberi în acțiuni și se simt siguri în investițiile pe care le fac în această țară”, a spus Pavel Filip.

Angajații acestui magazin vor avea un salariu minim de 7500 de lei, în același timp, 50% din producția expusă va fi de origine autohtonă. 

„În aceste magazine va fi mai mult loc pentru produsele autohtone, ceea ce înseamnă că industria alimentară din Republica Moldova va avea mai mult spațiu aici, acasă. Nu în ultimul rând, această competiție sănătoasă va oferi cetățenilor noștri produse de o calitate mai bună, și, de ce nu, la un preț mai accesibil”, a precizat premierul.

La rândul său, ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, a menționat că prezența la eveniment a premierului Pavel Filip demonstrează interesul Guvernului pentru atragerea investitorilor în economia națională: „Apreciem că Executivul a făcut tot ce-i posibil pentru a facilita investițiile în această țară. Venim cu investiții în Republica Moldova pentru că am găsit aici mai multe posibilități de a extinde afacerile”.

În acest an, Compania Kaufland a demarat construcția primelor trei magazine la Chișinău - ulterior rețeaua va fi extinsă până la 20 de magazine în toată țara și un centru logistic propriu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS