Logo Realitatea.md

Platforma DA a lansat un almanah la cinci ani de zile de la formarea partidului

28 Noiembrie 2020, 16:06 // Politica

Platforma Demnitate și Adevăr a lansat astăzi almanahul „Andrei Năstase și Platforma DA, 5 ani de munci și zile”, cu suportul directorului companiei de promovare și consultanță „Poliexpert" Igor Volnițchi.

Foto: Platforma DA

Cu prilejul acestei lansări au trimis mesaje în susținerea Platformei DA partenerii formațiunii, Partidul Național Liberal din România: Gheorghe Flutur, președintele Ligii Aleșilor Locali PNL, președintele Consiliului Județean Suceava, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, Ioan Balan, deputat PNL Suceava, Mihai Chirică, primar de Iași, precum și Gheorghe Coroamă, primarul Putnei.

De asemenea, a avut un discurs emblematic și analistul și sociologul Dan Dungaciu, profesor universitar, președintele Fundației Universitare a Mării Negre din România. La eveniment au participat senatorul PNL România, Viorel Badea.

În discursul său, liderul Platformei DA a vorbit despre planurile de viitor a partidului, precum și de acțiunile pe care urmează să le întreprindă în activitatea politică.

„Vreau să ne asumăm împreună, câteva obiective politice pentru perioada imediat următoare:

  • Guvernul Chicu trebuie să plece. Vom susține o eventuală moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern.   
  • Organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Aceste alegeri sunt inevitabile, indiferent de perioada când vor avea loc.

Ca obiectiv politic imediat - intrarea la guvernare până cel mai târziu la finele primului semestru al anului 2021, întărirea relației cu Partidul Național Liberal din România și cu Partidul Popular European. Știu sigur că ne dorim cu toții și vom reuși să intrăm în Parlament cu un număr mai mare de deputați, la alegerile parlamentare anticipate, care urmează să aibă loc. Atât Parlamentul viitor, cât și cel actual, au nevoie de expertiza noastră, de ce putem noi aduce ca politici publice și ca mesaj politic”, a spus Năstase.

Totodată, președintele Platformei DA a declarat că, la nivelul activității parlamentare, prioritățile partidului sunt următoarele:

- Ajustarea și îmbunătățirea bugetului de stat pentru anul 2021, care să răspundă crizei sanitare și economice cu identificarea clară a surselor de finanțare a deficitului; 

- gestionarea adecvată a crizei sanitare; 

- gestionarea eficientă a crizei economice (susținerea prioritară a companiilor cu capital autohton);  luarea unor măsuri care să permită companiilor din Moldova să își continue desfășurarea activității cu păstrarea locurilor de muncă;

- susținerea imediată a agricultorilor care au avut de suferit în urma secetei din acest an;

- promovarea unor politici de recuperare economică, care să asigure în viitorul cel mai apropiat relansarea creșterii economice.

„Vă propun să continuăm împreună ceea ce am început în 2015. Așa cum am spus deja, avem puterea, înțelepciunea și raționalitatea de a găsi cel mai scurt drum către maturitatea noastră politică. Pentru că ideile noastre au valoare și pentru că suntem toți oameni pe picioarele lor”, a conchis Năstase.

Citeste tot despre: almanah, Andrei Năstase, Platforma DA
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile