Logo Realitatea.md

Platforma de cooperare dintre autoritățile de la Chișinău și Comrat se întrunește azi în prima ședință

04 Februarie 2016, 08:25 // Actualitate

Platforma de cooperare dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, instituționalizată acum o săptămână, se va întruni azi în prima ședință. Aceasta va avea loc la Chișinău, iar la eveniment vor participa președintele Parlamentului Andrian Candu, deputați din Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Populară a Găgăuziei, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare și diplomați acreditați în Moldova.

Potrivit unui anunț al Serviciului de presă al Legislativului, grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia se va convoca la ora 10:00, la Palatul Republicii.

Realitatea.md va transmite evenimentul în direct.

Săptămâna trecută, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat dispoziția prin care au fost desemnați deputații delegați de Parlamentul Republicii Moldova în grupul de lucru, creat în baza propunerilor venite din partea fracțiunilor parlamentare. Din componența grupului fac parte deputații Maria Postoico, Chiril Lucinschi, Elena Bacalu, Roman Boțan, Vladimir Țurcanu. Totodată, membri supleanți sunt desemnați următorii parlamentari: Elena Bodnarenco, Vadim Pistrinciuc, Serghei Sîrbu, Ion Casian și Gagauz Fiodor.

Adunarea Populară a Găgăuziei este reprezentată de deputații Alexandr Tarnavschii, Ivan Burgudji, Ivan Topal, Gheorghii Leiciu și Serghei Cimpoieș.

Activitatea Grupului de lucru va fi susținută la nivel de expertiză, suport tehnic și de instruire de partenerii internaționali ai Republicii Moldova, precum și de organizațiile neguvernamentale de specialitate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile