Logo Realitatea.md

Platforma „Pentru Moldova” neagă că face alianță cu Dodon și condamnă declarațiile „mincinoase” ale unor deputați PAS

26 Noiembrie 2020, 19:31 // Politica

„Deputații de la PAS adoptă poziții duplicitare. În comisii, ei votează și acceptă proiectele de legi, ca în ședința în plen a Parlamentului să-și schimbe radical opțiunile, să facă show-uri de doi bani. Domnilor, fiți adecvați și nu manipulați opinia publică printr-un astfel de comportament incert”. Despre asta scrie într-un comunicat al Platformei parlamentare „Pentru Moldova” trimis presei.

Potrivit „Pentru Moldova”, Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia pentru care ați făcut azi fum în Parlament a fost expertizată de toți partenerii europeni, inclusiv Consiliul Europei: „Strategia este doar un reper, iar noi vom insista prin toate inițiativele noastre pentru introducerea unor măsuri neordinare, dar populare, pentru a spori încrederea oamenilor în justiție. Cei care în 2019 partajau funcțiile în stat, braț la braț cu Igor Dodon, care uitaseră de valorile europene pe care pretind că le promovează imediat ce s-au cocoțat în fotolii guvernamentale și de președinți de comisii parlamentare, astăzi au obrăznicia să-i acuze pe alții”.

„Noi nu am trădat niciodată electoratul nostru, nu am făcut alianțe nocturne și ședințe ale Parlamentului în beznă, ca cei de la PAS, pentru că le era rușine să-i vadă cetățenii ce și cu cine votează. Noi am fost și rămânem alături de popor și nu ne conducem de agenda unor puteri străine. Nu am făcut niciodată târguri politice. Spre deosebire de PAS, care și-a camuflat anul trecut fuga rușinoasă de la guvernare după o pretinsă reformă a justiției, realizând că nu este în stare să gestioneze situația”, scrie în comunicat.

În același comunicat, se mai menționează că „Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a fost creată pentru a responsabiliza deputații, inclusiv pe cei care se ocupau de campania electorală a șefei lor”. „Noi am anunțat clar că nu negociem nici cu dreapta, nici cu stânga. Reiterăm că nu facem alianțe și votăm doar proiectele de care au nevoie oamenii, dar nu politicienii pentru a obține dividende politice sau noi împrumuturi de la patronii lor externi”.

Amintim că deputatul PAS Radu Marian a scris pe contul său de Telegram despre „momentul votării pentru așa-zisa strategie de asigurare a independenței justiției, când s-a respins și evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor”, atașând o fotografie.

CITEȘTE ȘI:

Strategia „pentru o justiție independentă”, aprobată în Parlament

Citeste tot despre: PAS, Pentru Moldova
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile