Logo Realitatea.md

Platformă PLDM - ”Grupul lui Leancă”, soluția pentru desemnarea premierului?! Ideea va fi discutată mâine la ședința PLDM

18 Decembrie 2015, 23:03 // Politica

Partidul Liberal Democrat din Moldova ar avea dreptul de a desemna candidatul la funcția de prim-ministru, dacă ar forma cu ”Grupul Leancă” o platformă comună, astfel obținând 22 de mandate efective. Deocamdată, nu a fost luată o decizie în acest sens, însă o asemenea variantă va fi discutată mâine în cadrul ședinței comune a biroului politic al PLDM și a fracțiunii PLDM. Declarația a fost făcută de liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleț, la emisiunea ”Пятница с Анатолием Голя”, de la RTR Moldova.

Foto-colaj: Realitatea.md

”Noi am discutat această perspectivă. Câțiva colegi au menționat că, deocamdată, nu a fost exprimată o dorință clară din partea domnului Leancă, deși azi el a confirmat din nou că fracțiunea sa e de acord să discute o asemenea situație. Dar trebuie să înțelegem ce are în vedere el prin ”perspectiva unei platforme comune”. Dacă asta va însemna că formăm o platformă, dar candidatul va fi Leancă, atunci nu știu, vor trebui să se expună colegii mei”, a menționat Streleț.

Totuși, liberal-democratul s-a arătat deschis spre o asemenea schimbare: ”Dacă dumnealui (Iurie Leancă n. red.) dorește sincer să găsim cea mai eficientă cale de compromis pentru a ieși din această situație și va admite că noi vom propune și alți candidați, nu exclud că ideea ar avea o bună perspectivă”.

În context, Streleț a anunțat că mâine va avea loc o ședință comună a biroului politic al PLDM și a fracțiunii, în cadrul căreia vor fi discutate inclusiv candidaturile la funcția de prim-ministru și ideea de formare a unei platforme comune în format PLDM-Grupul Leancă.

Menționăm că Partidul Democrat susține că dispune de 20 de mandate efective, inclusiv cu cel al deputatului Lidia Lupu, care a părăsit fracțiunea PSRM. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6362 1.0072%
USD USD 17.7181 0.9613%
RUB RUB 0.2654 0.0000%
RON RON 4.1511 0.9558%
UAH UAH 0.7038 0.8454%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile