Logo Realitatea.md

Platon riscă alți 15 ani de pușcărie! Procurorii îl acuză că a încercat să fure milioane de la niște companii de asigurări, când se afla în penitenciar (VIDEO)

30 Mai 2017, 16:22 // Societate

Omul de afaceri Veaceslav Platon riscă alți 15 ani de pușcărie. În noul dosar, procurorii îl acuză că a încercat să sustragă mijloace financiare în sumă de sute de milioane de lei, de la câteva companii de asigurări, în perioada în care s-ar fi aflat în penitenciar.

„Veaceslav Platon este acuzat că, fiind organizatorul unui grup criminal, în complicitate cu alți suspecți, a făcut o tentativă de sustragere a bunurilor unor companii de asigurare, dar acțiunile lui nu au fost duse până la capăt. Este vorba despre mijloace bănești de sute de milioane de lei. Numai de la ASITO, peste 200 de milioane, iar de la alte companii peste 100 de milioane de lei. Deși deținea pachetul majoritar de acțiuni la aceste companii, prin intermediul unor persoane interpuse, a urmărit scopul de a schimba conducerea companiilor și scoaterea mijloacelor bănești”, a declarat procurorul Igor Laba.

Procurorul nu a oferit detalii privind metoda prin care ar fi acționat omul de afaceri, dar a precizat că s-a încercat falsificarea unui proces verbal de la o ședință a Consiliului de Administrare a unei companii, iar unul dintre complici, care are, de asemenea, statut de suspect, este președintele Consiliului de Administrare la compania dată.

Pe de altă parte, apărătorii lui Platon susțin că nu au reușit să facă până în prezent cunoștință cu dosarul, or, rechizitoriul le-a fost înmânat cu doar trei zile înainte de ședință. Totodată, avocatul a spus Veaceslav Platon consideră că acest dosar este o absurditate și că ar fi fabricat. 

Menționăm că judecătoarea Galina Moscalciuc a admis parțial solicitarea mass-media de a fi prezentă în sala de judecată în timpul ședinței. Potrivit judecătoarei, presa va putea asista la începerea ședinței și la pronunțarea deciziei, dat fiind faptul că sala în care se petrece ședința nu este suficient de încăpătoare pentru a permite tuturor doritorilor de a asista.

Ședința de azi în noul dosar al lui lui Veaceslav Platon a fost amânată pe motiv că unul dintre avocați a lipsit.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile