Logo Realitatea.md

PLDM are un nou președinte. Motivul pentru care ex-liderul liberal democraților și-a dat demisia (VIDEO)

10 Septembrie 2018, 12:40 // Politica

Deputatul liberal democrat, Tudor Deliu, a fost ales ieri, 9 septembrie, președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în cadrul Congresului al VIII-lea extraordinar al PLDM, cu votul majorității delegaților. Anunțul a fost făcut astăzi de către PLDM.

„Ieri, în cadrul Congresului al VIII-lea extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova, cu susținerea majorității delegaților, am fost ales Președinte al partidului. Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată. Pentru mine, această funcție este o onoare și în același timp o mare responsabilitate. Vă asigur că împreună vom realiza lucruri importante pentru Republica Moldova”, a declarat noul președinte al PLDM.

Referitor la alegerilor parlamentare din 2019, Tudor Deliu, a declarat că, Partidul Liberal Democrat „reprezintă opțiunea ce va oferi țării noastre șansa de renaștere, modernizare și refacere morală”.

„PLDM va reabilita noțiunile de democrație, va fi un apărător aprig al drepturilor și libertăților individuale, iar dezideratul Unirii cu patria-mamă, va fi una din strategiile principale, alături de realizarea integrală a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. De aceea, mizăm pe o coaliție largă, cu partidele ce fac parte din familia popularilor europeni”, se mai arată în mesajul lui Deliu, transmis după preluarea noii funcții în cadrul PLDM.

De menționat că, în prezent, Tudor Deliu deține funcția de președinte al fracțiunii parlamentare al PLDM în Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit ex-președintelui PLDM, Viorel Cibotaru, decizia de a dimisiona a luat-o în urma unui proces intens de consultări și discuții interne cu colegii săi, discuții ce vizează tactica și strategia dezvoltării partidului, a participării fracțiunii în viitoarele scrutine electorale, precum și construcția unor parteneriate politice eficiente.

„Stimați prieteni! Ieri, 9 septembrie, am cerut în mod statutar deputaților Congresului VIII, Extraordinar al PLDM să accepte demisia mea de onoare din funcția de președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova. În raportul despre activitatea partidului în ultimii doi ani am declarat că pentru mine cel mai mult contează necesitatea de a păstra unitatea partidului, dorința de a nu ne lăsa cuprinși de disperare, de a menține un loc central în politica din Republica Moldova, de a contribui eficient la restabilirea democrației, de a continua să fim parte a mișcării de rezistență. Pentru majoritatea colegilor decizia mea nu a fost o surpriză. Am ajuns la ea ca urmare a unui proces intens de consultări și discuții interne, discuții ce vizează tactica și strategia dezvoltării partidului, a participării noastre în viitoarele scrutine electorale, construcția unor parteneriate politice eficiente”, se arată într-un mesaj, postat astăzi pe pagina de Facebook a fostului președinte PLDM.

Amintim că, Viorel Cibotaru a deținut funcția de președinte al PLDM din data de 18 iunie 2016.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile