Logo Realitatea.md

PLDM, PCRM și PL au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Ședința continuă cu audierea raportului premierului Filip

14 Decembrie 2018, 11:19 // Politica

După socialiști, deputații fracțiunilor Partidului Liberal Democrat (PLDM), Partidului Comuniștilor (PCRM) și Partidului Liberal (PL) au părăsit vineri, 14 decembrie, sala de ședințe a Parlamentului, în semn de protest în condițiile în care au primit raportul Guvernului care urmează a fi prezentat de premierul Pavel Filip abia astăzi dimineața.

Embed:

Mihai Ghimpu (PL): „Am înțeles că prim-ministrul va prezenta un raport de activitate pentru anii 2016-2018. Nu este corect pentru că în 2016 a fost anul în care PL a fost la guvernare și dacă ne uităm foarte bine la rezultate, cel mai bun an a fost când PL a fost la guvernare și nu vrem ca să se laude cu munca noastră, de aceea vă lăsăm să vă descurcați singuri aici”.

Tudor Deliu (PLDM): ”Noi de repetate ori am cerut audierea raportului Guvernului pentru anul 2018 conform prevederilor Regulamentului, ca să constatăm că după expirarea de drept a mandatului actualului Parlament, vine Guvernul cu raportul, ni-l repartizează aseară la ora 17.14 încălcând prevederile regulamentului care prevedea că trebuie repartizat cu cel puțin zece zile înainte, ca deputații să facă cunoștință cu acest raport. De asemenea, constatăm că acest raport se face mai mult ca o dare de seamă a activității Parlamentului și nu a Guvernului, fiind enumerate legile care au fost adoptate și nicidecum implementarea care este funcția de bază a Guvernului. În semn de protest, PLDM părăsește ședința Parlamentului”.

Vladimir Voronin (PCRM):Pe noi ne îngrijorează însăși denumirea raportului – Realizările Guvernului. Aseară la ora 18 am primit aceste ”realizări”, suntem triști, și noi și poporul moldav. Analizând toată această activitate pe parcursul a trei ani am văzut mai multe show-uri, dar nu măsuri concrete întreprinse de așa-numitul Guvern. Showmenii aceștia prin care curge sânge românesc să răsmână singuri și să se descurce de sinestătăror”.

Andrian Candu, speaker:Dle prim-ministru, vreau să vă menționez în mod straniu ce înseamnă percepție și cinism, deoarece raportul Guvernului a fost solicitat de opoziția parlamentară, care după cum vedeți, are un interes deosebit față de nevoile cetățenilor. Asta este atitudinea lor, darn oi mergem pe procedură”.

Ședința continuă cu deputații din fracțiunea majoritară, însă fără a fi precizat numărul acestora în sală.

Amintim că dimineața, și fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor (PSRM) a anunțat că nu va participa la ultima ședință a Legislativului din cadrul acestei sesiuni pe motiv că raportul Guvernului care are peste 120 de pagini a fost distribuit deputaților abia azi-dimineață.

(video) Socialiștii boicotează ultima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de toamnă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2148 -0.2782%
USD USD 17.3404 -0.3546%
RUB RUB 0.2727 -0.1465%
RON RON 4.0202 -0.3075%
UAH UAH 0.7350 0.0953%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 dec, 13:34 //

Morari-milionar?! Scrisoare anonimă: Viorel Morari, proprietarul din umbră a unei stații PECO și trei eoliene (FOTO și DOC)

11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

06 dec, 13:45 //

Deputați PDM și PSRM s-au întâlnit la un „şașlâc” la democratul Eugeniu Nichiforciuc, la Florești. Ar fi participat și Igor Dodon

05 dec, 13:55 //

Sondaj! Încrederea cetățenilor în Igor Dodon scade considerabil, în schimb crește certitudinea în Maia Sandu (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

05 dec, 19:48 //

„Alegații” și „tactici de intimidare”! Morari, despre dezvăluirile din presă: „Am un sentiment de „deja vu” (DOC)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

06 dec, 10:00 //

LIVE! Membrii CSM susțin un briefing de presă despre schimbările din sectorul justiției

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

05 dec, 17:43 //

colaj: realitatea.md Cazul plângerii judecătorilor de la Ciocana pe acțiunile procurorilor Anticorupție: Reacția dură a PA și mișcările din chat-ul secret al procurorilor (DOC)