Logo Realitatea.md

PLDM va participa la negocierile privind învestirea unui nou Guvern. "Mâine vom lansa invitațiile către partide"

30 Noiembrie 2015, 20:30 // Politica
// Autor:  
Nicoletta Marcu

PLDM a anunțat că va participa la negocierile privind formarea unui nou Guvern, însă reiterează obiectivele sale principale, printre care și constituirea unui Guvern condus de un premier neafiliat politic. Decizia a fost anunțată după Consiliul Politic Național al partidului.

"Mâine, în prima jumătate a zilei, vom lansa invitații pentru discuții și consultări către partidele care și-au anunțat disponibilitatea de a participa la constituirea unei majorități pentru învestirea Guvernului. Sperăm ca acestea să decurgă prompt", a declarat președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, după Consiliul Politici Național al partidului.

"PLDM a decis astăzi ca va delega Biroului Permanent al PLDM și fracțiunii parlamentare sarcina de a iniția consultări politice pentru învestirea unui Guvern funcțional. De asemenea, s-a decis reiterarea obiectivelor principale ale partidului", cum ar fi adaptarea unei foi de parcurs ale instituțiilor de stat, dar și constituirea unui Guvern cu premier neafiliat poltic și învestirea Guvernului în care părțile trebuie să se afle pe poziții de egalitate.

Decizia a fost luată "aproape cu unanimitate de voturi", a precizat Valeriu Streleț.

Amintim că, anterior, PD, PL și grupul Leancă s-au întâlnit pentru a negocia formare unei majorități parlamentare pentru învestirea unui nou Guvern, lansând invitații și către PLDM, dar care au fost refuzate de fiecare dată.

Citeste tot despre: Leancă, PD, PL, PLDM, Valeriu Streleț
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile