Logo Realitatea.md

Pleacă de la PUN și aderă la PAS. Primarul orașului Sîngerei anunță motivul deciziei luate

24 Noiembrie 2020, 10:59 // Politica

Primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov, care a câștigat mandatul candidând în 2019 pe listele Partidului Unității Naționale (PUN) a anunțat că părăsește fracțiunea și aderă la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Anunțul a fost făcut de către acesta pe pagina sa de Facebook.

Foto: Arcadie Covaliov/Facebook

„E timpul să fac o declarație care trebuie doar vociferată, pentru că practic, lucrurile despre care vă spun acum s-au realizat deja. În primul rând, vă mulțumesc pentru înțelepciunea cu care ați mers la vot. Plecăciuni în fața voastră. Știți bine că în orașul Sîngerei Maia Sandu a ieșit învingătoare. Știți bine că am umblat fără stavilă în campania electorală și am bătut la uși, împreună cu echipa ei, ca să comunicăm oamenilor adevărul șă dezmințim toate erorile și ororile propagantistice. Și știți bine că am reușit. Acum să vă spun decizia mea, care este întâi de toate a voastră. Ader în partidul înființat de omul în care cred și pe care voi, dragi locuitori ai orașului Sîngerei, l-ați investit cu încredere. Ascult de alegerea voastră și de principiile mele. În campania electorală nici nu mi-am pus problema de partid, pentru că lupta s-a dat pentru o cauză prea mare”, se arată în mesajul primarului.

Edilul mai face apel la înțelepciunea locuitorilor orașului și speră că „vor avea discernământul de a înțelege că nu se lipește acum de cei mari”, dar „pentru că sunt lucruri concrete de făcut, iar lui asta îi place”.

Amintim că, la algerile locale din toamna anului 2019, Arcadie Covaliov, a câștigat mandatul, după ce a candidat pe listele PUN. Acesta a obținut 64,46% din voturile cetățenilor, învingând-ul pe oponentul său democrat, Pleșca Alexandru, care a obținut 35,54% din sufragii.

Citeste tot despre: Arcadie Covaliov, PAS, PUN
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile