Logo Realitatea.md

Poeți din zece țări s-au adunat la Chișinău, la ediția a VIII-a a Festivalului Primăvara Europeană a Poeților

03 Mai 2018, 15:05 // Societate

Poeți și traducători din zece țări s-au adunat zilele acestea la Chișinău la Festivalul Primăvara Europeană a Poeților. Participanții vin țări precum Azerbaidjan, Belgia, Cehia, Federația Rusă, Germania, Polonia, România, Slovacia, Turcia, Ucraina și Republica Moldova.

Foto: MECC

„Deja de opt ani, Festivalul „Primăvara Europeană a Poeților”, care adună personalități proeminente din domeniul literaturii, vine să promovează dialogul intercultural, să consolideaze punți spirituale între țări prin intermediul creației literare originale și a traducerilor și să renască dragostea față de poezie”, a menționat în acest context secretarul de stat în domeniul Culturii la Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol.

Printre acțiunile importante ale evenimentului se numără: simpozionul „Dialoguri europene: poeţi şi traducători”, lansarea colecției de poezie ,,Primăvara Poeților”, avanpremiera editorială a volumului de versuri „Mitrofan plângăciosul” de Nicolae Popa, lansări de carte a scriitorilor invitați etc.

Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților” se înscrie în agenda culturală europeană şi cuprinde o multitudine de acţiuni culturale dedicate poeziei contemporane, acţiuni care se desfăşoară deja în mod tradiţional în majoritatea oraşelor din ţările Uniunii Europene. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova și e susținut de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Pentru ediția din acest an a fost alocată suma de 70 mii lei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile