Logo Realitatea.md

Polițiștii au descins în stații PECO, cluburi de noapte, baruri și cafenele. În 66 din 229 de cazuri nu s-au respectat măsurile anti-COVID

30 Noiembrie 2020, 17:35 // Societate

În vederea respectării prevederilor Hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, angajații Poliției Capitalei au întreprins mai multe activități orientate la prevenirea și combaterea răspândirii epidemiei COVID-19, de către angajații și/sau vizitatorii staţiilor PECO, cluburilor de noapte, cafenelelor, barurilor etc. Polițiștii au discutat cu agenții economici, dar și cu cetățenii despre măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Embed:

Astfel, pe parcursul a două zile, începând cu ora 20:00, polițiștii au verificat 229 unităţi de comerţ, iar ca urmare în 66 de cazuri au fost relevate derogări de la normele legale ce se impun a măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice impuse de către autoritățile statului, fiind întocmite procese-verbale în conformitate cu art.  76 ¹ Cod Contravențional.

În acest context, Poliția Capitalei recomandă cetățenilor de a respecta instrucțiunile cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 reglementate prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică, cum ar fi:

  • În perioada 30 noiembrie-15 ianuarie, a fost instituită stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
  • Aflarea cetățenilor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri dejoacă, terenuri sportive, zone de agrement, în grupuri mai mari de 3 persoane.Respectați distanța socială de 1 m.
  • Persoanele în vârstă de peste 63 ani, li se interzice aflarea în afara domiciliului şi în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția: deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amânate;
  • Purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise, în special în transportul public. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9571 -0.2024%
USD USD 17.2856 0.0243%
RUB RUB 0.2352 -0.2545%
RON RON 4.3004 -0.2112%
UAH UAH 0.6156 -0.0974%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile