Logo Realitatea.md

Poliția a interzis afișarea unui banner PAS pe gardul Președinției (VIDEO)

26 Octombrie 2020, 14:52 // Politica

Organizația de tineret PAS a organizat un flashmob la Președinție pentru a-i transmite lui Igor Dodon „să nu fie fricos și să vină la dezbaterea de marți, 27 octombrie”. Tinerii au dorit să afișeze un banner cu invitația pe gardul de la Președinție, însă poliția le-a interzis acest lucru.

„Noi am venit astăzi aici, cu acest panou, pentru a-l plasa pe o clădire publică, însă ne este interzis. Pe acest banner este doar invitația pentru Igor Dodon la dezbatere. Un președinte se teme să discute cu oponenții săi într-o manieră deschisă, liberă, iar asta demonstrează că el este un candidat fricos”, a precizat președintele PAS Youth, Adrian Băluțel.

Vicepreședintele PAS, deputatul Dan Perciun, a adăugat: „Sunt foarte multe întrebări pe care oamenii acestei țări le au către Igor Dodon și care trebuie să fie acordate în cadrul unui dezbateri publice. Oamenii nu vor să vadă emisiuni regizate la televiziunile lui, oamenii vor dezbateri adevărate în care să discute subiecte de interes național. Îl îndemnăm pe Igor Dodon să nu fie fricos și să vină la dezbateri, pentru că așa este normal într-un stat democrat.”

„Ne aducem foarte bine aminte că Igor Dodon a promis reducerea vârstei de pensionare, majorarea pensiei cu 20% și nu a făcut nimic din acestea. A promis în 2016 crearea a 200 de mii de locuri de muncă pentru tineri, a promis acordarea unui capital matern noilor familii și nu a îndeplinit nimic. Totodată am vrea să clarificăm ce a fost totuși în culioc, cum se face că din 2016 până acum mama lui Dodon a agonisit peste 100 de terenuri, să clarificăm ce sunt cu acele călătorii cu avionul privat al lui Plahotniuc, de ce în toți patru ani de zile îi era frică și să rostească numele lui Plahotniuc”, a mai spus Dan Perciun.

Ulterior, tinerii au mers cu acest panou prin centrul capitalei și l-au afișat în scuarul din preajma monumentului lui Ștefan Cel Mare.

CITEȘTE ȘI:

Maia Sandu îl invită pe Igor Dodon la o rundă de „dezbateri naționale” pe 27 octombrie

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6492 0.4627%
USD USD 17.2530 0.0853%
RUB RUB 0.2270 0.3981%
RON RON 4.2391 0.4955%
UAH UAH 0.6040 -0.1158%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile