Logo Realitatea.md

Poliția în acțiune. 112 arme deţinute ilegal de cetățeni, ridicate de oamenii legii, în nouă luni

02 Noiembrie 2017, 21:18 // Societate

În nouă  luni a anului curent, poliţia, a depistat şi ridicat, de la cetăţeni 112 arme deţinute ilegal. Acțiunile au avut loc în contextul controlului şi supravegherii privind circulaţia armelor individuale din posesia persoanelor fizice şi juridice, precum și prevenirea incidentelor cu arme de foc.

De asemenea, în perioada de referinţă, au fost înregistrate 106 infracţiuni, comise cu aplicarea sau folosirea armelor de foc, dintre care trei omoruri, două vătămări intenționate grave, patru infracţiuni de determinare la sinucidere și trei de huliganisme în traficul rutier. La fel, poliția, a fost sesizată cu privire la 250 incidente săvârșite cu aplicarea armei, dintre care în 139 cazuri, armele erau deţinute ilegal sau erau de tip pneumatic.

Forțele de ordine recomandă ca posesorii de arme să nu poarte arme în stare de ebrietate, să se abţină de la folosirea armelor, să nu folosească armele contrar destinaţiei lor speciale, să se abţină de la folosirea armelor atunci, când nu există pericol real sau când acesta poate fi evitat, să nu poarte armele la întruniri sau alte măsuri de masă pentru a nu pune în pericol viaţa sau sănătatea personală, precum şi a celor din jur, să nu fie admis accesul la arme a membrilor familiei, rudelor, oaspeţilor sau altor persoane străine, să nu lase armele în genţi, autoturisme sau în alte locuri fără supraveghere.

În acest context, oamenii legii, atenţionează că pentru admiterea sau comiterea cu vinovăţie a unui incident sau infracţiune cu armă, cetățenii, riscă o sancţiune contravenţională sau penală, retragerea şi anularea permisului de armă, suspendarea dreptului de deţinere sau de port şi de folosire a armei, precum şi limitarea dreptului de proprietate prin interdicţia de posesie a armelor pe un termen de 5 ani.

Citeste tot despre: arme, depistate, politia, ridicate
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile