Logo Realitatea.md

Policinschi cu o reacție, după ce dosarul său a ajuns în instanță: „Eu nu am făcut business... eu am lucrat”

16 Martie 2018, 08:40 // Societate

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a venit cu o reacție în această dimineață, la o zi după ce Procuratura Anticorupție a anunțat că dosarul intentat pe numele său a ajuns pe masa magistraților.

Foto: Gr. Policinschi/ Facebook

El a reiterat că se declara nevinovat și că va prezenta toate probele necesare în instanță pentru a demonstra acest fapt. „Vom prezenta și în instanță, așa cum le-am prezentat și controlorilor de la Curtea de Conturi, ofițerilor și procurorilor anticorupție, dovezile ce vor demonstra că toate cheltuielile au fost legale. [...] Eu nu am făcut business, nici pentru mine, nici pentru copiii mei. Eu am lucrat, am luptat zi și noapte toți acești ani pentru oameni, pentru țară”, a scris acesta pe contul său de Facebook.

Realitatea.md amintește că președintele raionului Dubăsari esta acuzat de:

-    Delegarea, cu încălcarea normelor de procedură, a angajaților Consiliului raional Dubăsari spre participare în delegații oficiale peste hotarele Republicii Moldova;

-    Încheierea ilegală a unor contracte de achiziționare a serviciilor de asistență juridică;

-    Încălcarea legislației privind secretul de stat, prin aprobarea listei colaboratorilor din subordinea Consiliului raional, care urmau să aibă acces permanent la secretul de stat cu avizarea achitării plăților sub formă de sporuri la salariu în acest scop;

-    Fraudarea  licitațiilor publice;

-    Acordarea nejustificată a adaosurilor salariale, primelor și cadourilor angajaților consiliului raional, precum si alocarea din fondul de rezervă al Consiliului raional a ajutoarelor materiale nejustificate diferitor persoane.

El a fost reținut în septembrie 2017, pe Aeroportul din Chișinău, însă la scurt timp, a fost eliberat, după ce procurorii anticorupție au reușit să acumuleze toate probele necesare, neavând astfel un motiv pentru a cere aplicarea unei măsuri preventive. După jumătate de an, dosarul a fost trimis în instanță.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile