Logo Realitatea.md

Poliția: MAIB nu a luat măsurile de securitate necesare pentru prevenirea furtului

08 Iulie 2019, 08:29 // Economie

La filiala MAIB nu au fost luate toate măsurile de securitate necesare în vederea prevenirii unor asemenea fapte relevă absența totală a unei preocupări din partea entității comerciale, dar și a instituțiilor responsabile pentru implementarea standardelor de siguranță în sistemul financiar-bancar. Despre aceasta a anunțat Poliția Națională, după efectuarea primelor măsuri de investigație.

„În acest sens, ne vom adresa instituțiilor abilitate ale statului în vederea înăspririi urgente a cadrului normativ cu privire la sistemele de securitate utilizate de băncile comerciale din Republica Moldova, inclusiv pentru a evita repetarea unor fapte similare.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne face un apel la toate instituțiile abilitate ale statului, îndeosebi Procuratura Generală și Banca Națională a Moldovei, să sprijine ancheta, cu respectarea principiului cooperării loiale între instituțiile statului, se anunță în comunicatul poliției”, scrie într-un comunicat emis din numele oamenilor legii.

Amintim că a fost inițiată o cauză penală în baza prevederilor art. 186 al. 5 Cod Penal al Republicii Moldova „Furt în proporții deosebit de mari”, iar pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a potențialilor infractori, a fost format un grup de lucru din care fac parte ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigație, Direcției de Poliție a mun. Chișinău și polițiști ai Inspectoratului de Poliție ai sectorului Buiucani.

31 de persoane au fost prejudiciate în urma furtului din sâmbăta de 6 iulie, în total fiind sustrase bani și bunuri din 84 de casete, în sumă de 29.431.840 lei. Responsabilii de la MAIB au alertat poliția abia peste câteva ore de la infracțiunea propriu-zisă.

CITEȘTE ȘI:

O bancă comercială din Chișinău ar fi fost jefuită noaptea trecută

Ce spune MAIB după ce s-au furat bani de la o filială de-a sa

84 de casete sparte! Zeci de persoane s-au adresat la poliție, fiind prejudiciate de furtul de la MAIB

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3688 0.0935%
USD USD 17.3517 -0.3595%
RUB RUB 0.2723 0.0735%
RON RON 4.0700 0.0123%
UAH UAH 0.6937 -1.2667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile