Logo Realitatea.md

Poliția a reținut persoana care a deschis gaze lacrimogene la Varnița. Alte infracțiuni fixate în Zona de Securitate!

01 Noiembrie 2020, 08:53 // Societate

„Transportări organizate de alegători nu au fost fixate, în schimb se atestă o situație încordată la Varnița, raionul Anenii Noi, unde un număr de persoane din rândul veteranilor, împreună cu localnici din sat, încearcă să blocheze accesul cetățenilor moldoveni din stânga Nistrului să-și exercite dreptul la vot.” Declarațiile aparțin șefului adjunct al Poliției Naționale, Marin Maxian, care a venit cu primele constatări și încălcări înregistrate în dimineața în care au loc alegeri prezidențiale în țară.

„În urma intervenției poliției, conflictul de la Varnița este menținut să nu escaladeze. Se asigură în continuare accesul la secțiile de votare, chiar dacă rămân încercări de a-l limita. Persoana care a deschis gazul lacrimogen în adunarea de acolo a fost indentificată și reținută. Se întocmește proces de constatare pentru a califica juridic acțiunea. Poliția este în colaborare cu procurorii, adică incidentele din zona de securitate sunt și sub monitorizarea organelor procuraturii”, a declarat Marin Maxian.

În unele surse, se vehiculează că ar fi un oarecare Mihail Amemberg. Poliția nu a dezvăluit numele exact, respectiv, această informația poate fi pusă la îndoială.

În continuare, Marin Maxian a dezvăluit că unor alegători din stânga Nistrului li s-ar fi cerut testul negativ la Covid-19. „Cetățenii Republicii Moldova nu sunt obligați să dețină un asemenea certificat. Astfel de solicitări sunt tentative de destabilizare a situației”, a conchis acesta.

Primele incidente la secția de votare din Varnița, deschisă pentru transnistreni. Un bărbat a dat cu gaze lacrimogene (VIDEO)

Citeste tot despre: alegeri, politia
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile