Logo Realitatea.md

Poliția anchetează pretinsa nuntă a fiului premierului. Pavel Voicu: Am vorbit și cu Ion Chicu despre asta (VIDEO)

15 Septembrie 2020, 10:01 // Actualitate

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a inițiat o anchetă pe cazul pretinsei nunți a fiului premierului Ion Chicu, care s-a desfășurat la vinăria Poiana, în plină pandemie, când acest gen de petreceri erau interzise încă.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, la Serviciul 112 au parvenit mai multe apeluri la 28 august curent, precum că la vinăria Poiana s-ar desfășura o nuntă. Astfel, poliția a reacționat în conformitate cu normele legale, susține Voicu

Indiferent a premierului sau altcineva, noi toți trebuie să fim egali în fața legii. Acest caz a fost mediatizat, dar s-a încercat cumva să fie politizat, fiindcă mai întâi de toate trebuie să înțelegem că prim-ministrul este o persoană protejată și atunci când își dorește cineva să intre în viața lui personală, clar că nu se permite, însă a fost format 112 de către persoane stabilite de noi unde au anunțat că are loc o nuntă și sunt mai mult de 50 de persoane. Noi am înregistrat acest caz, la moment se află încă în examinare, am discutat și cu administratorul și cu chelnerii, bucătarii, suntem în desfășurarea anchetei”, a spus ministrul de Interne în cadrul emisiunii UNInterviu.

Pavel Voicu susține că a vorbit despre acest lucru și cu premierul Ion Chicu, care i-ar fi zis „să întreprindă toate măsurile cuvenite, conform legislației în vigoare și să-l informeze și pe ele despre deciziile și rezultatele anchetei”.

Amintim că, la sfârșitul lunii august, la o vinărie privată, a avut loc nunta fiului prim-ministrului Ion Chicu, în condițiile în care nunțile erau interzise în Republica Moldova din cauza pandemiei de Covid-19.

Ulterior, premierul declarase în presă că „pe 28 august nu a fost nuntă, dar o masă de sărbătoare” cu respectarea tuturor regulilor impuse de CNESP.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile