Logo Realitatea.md

Poliția asigură că nicio rudă nu va influența procesul privind accidentul fatal de duminica trecută. Ce alte detalii s-au mai aflat (VIDEO)

18 Mai 2020, 14:07 // Actualitate

După ce internetul moldovenesc a fost bulversat de accidentul fatal din noaptea de duminică, 17 mai, conducerea Inspectoratului Național pentru Securitate Publică (INSP) a ieșit cu un briefing de presă, în cadrul căruia au fost clarificate anumite detalii. În primul rând, Sergiu Paiu a respins versiunea, precum că șoferul care conducea mașina de marca Audi ar fi avut 0,03 mg/l alcool în aerul expirat. În al doilea rând, a ținut să precizeze că nicio rudă nu va influența în acest caz, pentru că „toți suntem egali în fața legii”.

„Un bărbat în vârstă de 27 de ani conducea o mașină de marca Audi, cu numere de înmatriculare străine, având o pasageră de 23 de ani. Nu a manifestat atenție și s-a deplasat la culoarea roșie a semaforului, lovind o mașină de marca Toyota Prius, condusă de un bărbat de 40 de ani, care avea un pasager de 47 de ani. În urma impactului, mașina de marca Audi a fost proiectat într-o altă mașină de marca Dacia Logan la volanul căreia se află un bărbat de 41 de ani, având o pasageră de 23 de ani și un copil de 7 ani”, a explicat Sergiu Paiu.

Accidentul rutier a luat viața a două persoane aflate în Toyota, celelalte fiind transportate la spital cu diverse traumatisme.

Dimineața, șoferul a fost reținut pentru 72 de ore, conform legislației în vigoare. 

S-a aflat că, între 2016 și 2020, a comis șase contravenții pentru care a fost sancționat. Pentru accidentul de duminică, pe numele său a fost deschis un dosar penal și riscă de la 6 la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

„Referitor la gradele de rudenie ale acestuia, vă comunicăm că acestea nu au nicio influență asupra examinării circumstanțelor infracțiunii. Toți suntem egali în fața legii”, a adăugat șeful INSP.

În cadrul altei conferințe de presă susținute mai devreme de procurorul general, întrebat de jurnaliști dacă procurorii vor solicita aplicarea măsurii preventive de arest după expirarea celor 72 de ore, Alexandr Stoianoglo a răspus în următorul fel: „Asta va decide procurorul de caz. Dacă vreți poziția mea personală, eu cred că persoana respectivă trebuie să fie arestată”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6016 -0.4707%
USD USD 16.6645 0.1858%
RUB RUB 0.2197 -0.8126%
RON RON 4.0333 -0.5327%
UAH UAH 0.5911 -0.0845%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile