Logo Realitatea.md

"Poliția este alături de cetățean". Flashmob organizat de angajatele IGP, în centrul Chișinăului (Galerie foto, video)

08 Iunie 2017, 22:11 // Societate

O mână de ajutor poate veni de oriunde, iar primii care sunt dispuși să o ofere este Poliția. Doamnele angajate în structurile de ordine au ieșit astăzi în centrul Chișinăului, pentru a-i convinge pe trecători că Poliția le stă la dispoziție oricând ar avea nevoie de ea. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei mondiale a prietenilor buni.

Embed:

Prin acest mod, angajatele Inspectoratului de Poliție au încercat să transmită populației un mesaj important: "Poliția este alături de cetățean".

„Poliția îndeamnă societatea civilă spre o colaborare, spre sprijin, iar poliția ca profesioniști sunt întotdeauna deschiși spre a face un bine celora care sunt în jurul nostru!”, spun angajatele Inspectoratului General de Poliție.

Trecătorii au salutat inițiativa IGP. Oamenii spun că este important să existe o colaborare între cetățeni și forțele de ordine: „Noi trebuie să fim prieteni buni, pentru că dacă nu o să fim prieteni cu Poliția, atunci în caz că copilul meu se pierde sau se va întâmpla ceva. Eu tot timpul îi spun copilașului meu: „Să ai grijă, Poliția te salvează. În caz că te pierzi de mami, vezi un nene polițist, vino la el”, spune o locuitoare a capitalei.

Scopul principal al evenimentului a fost încurajarea și sensibilizarea populației astfel, încât aceasta să aibă încredere în poliție: „Conform ultimului sondaj, rata de încredere a cetățenilor în Poliție a crescut. Este îmbucurător acest fapt”, spune ofițerul de presă al IGP, Natalia Bucur.

Organizatorii au instalat și un panou, iar trecătorii au fost îndemnați să scrie recomandări pentru a îmbunătăți activitatea poliției.

Citeste tot despre: flashmob, IGP
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9118 0.6867%
USD USD 18.0877 0.2389%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.1184 0.6599%
UAH UAH 0.6461 0.8743%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile