Logo Realitatea.md

Poliția Națională, în persoana lui Gheorghe Cavcaliuc, despre ce s-a întâmplat azi la Guvern

23 Mai 2019, 14:22 // Actualitate

Angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-au mobilizat operativ și au ieșit în stradă pentru a asigura ordinea publică la protestele de azi din fața Guvernului. Șeful adjunct al Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc, a spus că, de fapt, este o procedură standard.

Polițiștii ar fi fost pregătiți încă de când Blocul ACUM a anunțat flashmobul împotriva majorării prețurilor. Mai mult, nu ar fi știut de contramanifestație organizatorul căreia se stabilește în prezent.

„Am întreprins toate măsurile, încât între cele două tabere să nu fie ciocniri, violențe și așa mai departe. Nu avem până când un organizator. Se lucrează pentru a-l stabili”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Întrebat de injuriile scrise pe pancarte în adresa liderilor Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, polițistul a spus că „toate cazurile de încălcare a legii vor fi fixate și documentate. Persoanele vor fi identificate și trase la răspundere”.

Totodată, urmează să se stabilească vârsta celor care au venit să protesteze, pentru că unii erau vădit minori. 

Deocamdată, nu se cunoaște numărul angajaților MAI antrenați la ordinea publici și nici numărul participanților la cele două manifestații.

CITEȘTE ȘI:

GALERIE FOTO - Pancartele cu mesaje la adresa liderilor ACUM. Cine sunt manifestanții!?

(VIDEO) Două manifestații de amploare s-au desfășurat, în același timp, la Guvern

Citeste tot despre: angajați MAI, Gheorghe Cavcaliuc
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0614%
USD USD 17.6396 -0.2562%
RUB RUB 0.2751 0.1092%
RON RON 4.1166 -0.1867%
UAH UAH 0.7178 0.0697%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile