Logo Realitatea.md

Poliția Națională a făcut precizări în legătură cu reținerea lui Renato Usatîi

16 Iunie 2019, 16:36 // Actualitate

Poliția Națională a emis un comunicat prin care a făcut o serie de precizări cu referire la operațiunea de reținere a lui Renato Usatîi, vizat într-un dosar gestionat de PCCOCS.

„Având în vedere evenimentele recente cu privire la cetățeanul Usatîi Renato, istoricul temelor care fac trimitere la problematica precedentă a cazurilor juridice în care acesta a fost implicat și ținând cont de dimensiunea publică a acestui subiect se impun următoarele precizări.

Poliția nu se va substitui niciodată justiției, în niciun context, indiferent de numele sau funcția publică a celui care, potrivit legilor Republicii Moldova sau deciziilor unei instanțe de judecată, este supus unei sancțiuni temporare sau definitive.

Fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul și se va bucura de o judecată dreaptă și corectă, iar drepturile acestuia vor fi respectate în integralitate.

Cetățeanului Usatîi Renato i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova.

Statul trebuie să asigure condițiile necesare și obligatorii ca drepturile și libertățile cetățenilor din Republica Moldova să nu mai fie niciodată negociate sau tranzacționate.

Iar ca acest deziderat să devină realitate, trebuie să asumăm public că drumul către un stat democratic trebuie să înceapă prin a respecta în detaliu legile și prevederile acestora.

Ministerul Afacerilor Interne, inclusiv Poliția  nu se vor substitui niciodată justiției și deciziilor acestora, ci vor contribui activ la păstrarea ordinii și siguranței publice, a securității cetățenilor și Republicii Moldova, respectând fără abatere, prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului”, este comunicatul emis presei.

Amintim că duminică, 16 iunie 2019, în jurul orei 14.00, Usatîi a fost reținut la vama Sculeni. El a fost escortat la PCCOCS pentru audieri.   

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2892 -0.5742%
USD USD 17.4444 -0.5564%
RUB RUB 0.2726 -0.7645%
RON RON 4.0366 -0.6938%
UAH UAH 0.7220 -0.5510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile