Logo Realitatea.md

Polițiștii de frontieră își vor fortifica cunoștințele în materia depistării actelor false în cadrul unor vizite în Cehia

17 August 2018, 15:21 // Societate

Angajații Poliției de Frontieră vor efectua în luna septembrie curent vizite de lucru în Cehia, pentru a se documenta și a face un schimb de experiență în privința fortificării cunoștințelor depistării actelor falsificate și contrafăcute.

Foto: border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, schimbul de experiență a angajaților se va realiza în baza proiectului „Acte neregulate – cu direcționare spre noile tendințe”, lansat încă la începutul anului curent. Astfel, polițiștii de frontieră își vor perfecționa cunoștințele pentru a face distincția dintre actele falsificate și cele contrafăcute.

Acțiunea dată face parte din programul de dezvoltare pentru securitate a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Cehe, care funcționează de zece ani și în cadrul căruia se regăsește proiectul „Acte neregulate – schimb de experiență cu direcționare spre noile tendințe”, unde este inclusă și Republica Moldova.

Șeful Poliției de Frontieră a salutat continuarea cooperarii, astfel asumâmdu-ne responsabilitatea de a face față unei provocări moderne privind depistarea și contracararea acțiunilor ilicite la autorizarea trecerii frontierei de stat. Delegația Ambasadei Republicii Cehe la Chișinău a oferit disponibilitatea de a acorda suportul necesar pentru implementarea agendei de lucru pe perioada vizată a proiectului menționat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile