Logo Realitatea.md

Polițiștii de frontieră le-au dat planurile peste cap! Un moldovean și un ucrainean, prinși cu permise de conducere false

13 Mai 2019, 18:55 // Societate

Polițiștii de frontieră au identificat în timpul controlului de frontieră două permise de conducere cu semne de falsificare. Incidentele au fost semnalate în acest weekend în punctele de trecere Palanca și Criva. Un moldovean și un cetățean al Ucrainei au fost documentați. 

Pe sensul de ieșire din R. Moldova prin punctul de trecere Palanca s-a prezentat la linia de control un autoturism de model Rover 45, la volanul căruia se afla un ucrainean în vârstă de 62 de ani. Printre documentele prezentate, inspectorul a sesizat indici de denaturare asupra permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile de drept din Ucraina.

Supus audierii, bărbatul a fost rezervat în a oferi detalii, menționând că și l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute, căreia i-ar fi oferit suma de 200 $.
 
Totodată, riscă să fie cercetat penal pentru uz de fals în acte și un moldovean în vârstă de 29 de ani. Acesta intenhționa să intre în țară cu un permis de conducere moldovenesc neveridic. Lucru confirmat și cu ajutorul tehnicii din dotare a Poliției de Frontieră, fiind remarcate lipsa elementelor de protecție. Mai mult, s-a constatat că seria documentului aparține unui alt conațional. Tânărul a comunicat că nu cunoaște despre cele depistate.
 
În consecință, actele au fost transmise pentru efectuarea analizei tehnico-juridice. Cercetările continuă până la elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate. În ambele cazuri, cetățenii riscă amendă.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2332 0.1427%
USD USD 17.4562 0.2297%
RUB RUB 0.2725 -0.1100%
RON RON 4.0386 0.1091%
UAH UAH 0.7133 0.2953%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile