Logo Realitatea.md

Polițiștii din Moldova s-au făcut cu automobile de serviciu noi, cu tehnică de calcul și echipament modern (FOTO, VIDEO)

16 Octombrie 2017, 16:33 // Societate

Peste 2.000 de polițiști au primit astăzi, 16 octombrie, echipament, tehnică de calcul și automobile procurate în cadrul procesului de reformare al Poliției Republicii Moldova.

La eveniment, au participat viceministrul de Interne, Dorin Purice, șeful IGP, Alexandru Pînzari și șeful adjunct al Secției Operațiuni a Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Marco Gemmer.

Embed:

În mai 2016, a fost semnată și aprobată de către Guvern Strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016 – 2020, prin care Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției își propun să continue reforma sistemului polițienesc și să alinieze standardele în domeniu la cele internaționale.

„Astăzi, avem toate instrumentele necesare prin care putem și trebuie să devenim o Poliție mai modernă, mai eficientă și mai aproape de cetățeni, or acest lucru începe în primul rând de la noi, angajații Poliției, care pe lângă faptul că trebuie să-și schimbe atitudinea în raport cu necesitățile cetățeanului, ei trebui să fie dotați corespunzător pentru a putea oferi servicii de calitate înaltă societății și a putea face față oricăror provocări”, a declarat Alexandru Pînzari.

O prioritate a reformei Poliției reprezintă îmbunătățirea calității serviciilor oferite de poliție, facilitarea accesului cetățenilor la serviciile polițienești și crearea unui serviciu polițienesc modern în conformitate cu cele mai bune standarde și practici UE și internaționale, pentru a răspunde proactiv și în mod egal la nevoile cetățenilor și ale societății în ansamblu.

Prin urmare, astăzi, au fost prezentate și înmânate:

- 54 de vehicule oferite sectoarelor de poliție și unităților de gardă din inspectoratele de poliție, teritoriale, ce nu au beneficiat de unități de transport din primul suport bugetar. Astfel, toate cele 203 sectoare de poliție vor fi dotate corespunzător, 37 de automobile fiind acordate Poliției Capitalei.

- 2.053 unități de tehnică de calcul: computere, imprimante, etc. oferite secțiilor de urmărire penală și investigații, sectoarelor de poliție și unităților de gardă din cadrul inspectoratelor de poliție teritoriale.

- peste 4.000 unități de echipament: centuri tactice cu huse pentru cătușe, balonașe cu gaz, tocuri pentru pistol, lanterne, cătușe, mănuși tactice, etc. oferite ofițerilor de sector, angajaților poliției implicați în transportarea persoanelor aflate în custodia poliției, angajaților poliției din izolatoarele de detenției provizorie, ofițerilor de patrulare și reacționare operativă.

Aceste dotări ale angajaților poliției vin să susțină procesul de dezvoltare al Poliției și să consolideze capacitățile de patrulare, reacționare și intervenție ale Poliției la apelurile cetățenilor,  oferindu-le servicii de calitate înaltă.

Valoarea totală a lotului de echipament și dotări înmânat este de 30,7 milioane lei. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile