Logo Realitatea.md

Pompierii desfășoară Campania de prevenire a incendiilor în perioada secerișului. Recomandări și cerințe

15 Iulie 2020, 11:51 // Societate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) desfășoară Campania de prevenire a incendiilor în perioada secerișului. În acest context, angajații IGSU informează populația despre necesitatea respectării stricte a regulilor antiincendiare în perioada de recoltare a cerealelor.

Foto: IGSU

În vedere evitării incendiilor pe suprafețe extinse, pompierii vin cu mai multe recomandări către proprietarii, dar și gestionarii terenurilor agricole din țară.

  • Specialiștii interzic alimentarea și reparația tehnicii agricole de recoltare a spicoaselor pe suprafețele cu roadă pentru a evita aprinderea și extinderea focului.
  • Salvatorii atenționează că este strict necesar ca combinele și tractoarele să fie dotate cu stingătoare și alte mijloace primare de intervenție în caz de incendii.
  • Fumatul în lanuri de cereale, miriști sau în apropierea acestora este strict interzis.
  • Totodată, pompierii avertizează cetățenii că utilizarea focului pentru nimicirea paielor, miriștii sau altor resturi vegetale pe terenuri agricole sau în nemijlocită apropiere de acestea nu se admite.
  • Lanurile cu cereale trebuie să fie separate cu fâșii arate de-a lungul drumurilor, căilor ferate adiacente şi fâşiilor forestiere.

IGSU precizează că, în condiții de umiditate redusă și temperaturi înalte, flăcările se răspândesc cu repeziciune și pot afecta terenuri pe suprafețe mari, provocând prejudicii materiale semnificative. Angajații IGSU îndeamnă cetățenii să fie prudenți în perioada secerișului prin respectarea strictă a normelor antiincendiare.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul perioadei au fost recoltate peste 147 mii hectare de cereale, ceea ce constituie 42,11% din recolta totală de culture cerealere. Pentru asigurarea securității antiincendiare și prevenirea riscurilor angajații IGSU monitorizează desfășurarea campaniei în toată țara. Pompierii îndemnă oamenii să sune de urgență la Serviciul 112 în cazul în care observă incendii în lanurile de cereale, sau alte suprafețe agricole.

Citeste tot despre: campanie, IGSU, incendii, pompieri, seceriș
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 1.4940%
USD USD 17.2805 0.1594%
RUB RUB 0.2304 1.4978%
RON RON 4.3003 1.4437%
UAH UAH 0.6101 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile