Logo Realitatea.md

Pompierii și salvatorii continuă să informeze cetățenii despre riscurile și măsurile întreprinse pentru a preveni răspândirea coronavirusului

22 Aprilie 2020, 10:53 // Societate

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt antrenați (IGSU) în continuare pentru prevenirea COVID 19. IGSU continuă acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire contra coronavirus. Astfel, pe parcursul zilei de 21 aprilie, pompierii și salvatorii au patrulat mai multe localități din țară pentru a atenționa oamenii despre riscuri, dar și despre măsurile care pot preveni infecția cu coronavirus.

Foto: IGSU

Echipe de salvatori în costume de protecție au mers cu autospeciale de intervenție și au difuzat mesaje sonore către oameni. De informații utile au avut parte localnici din satele Brînzeni, Hancăuți, Bădragii Noi din raionul Edineți și oamenii din localitățile Ermoclia, Carahasani, Olănești, Talmaza și Răscăieț din raionul Ștefan Vodă.

Totodată prin intermediul sistemului teritorial de înștiințare sunt difuzate mesaje audio de atenționare a populației în localitățile Criva, Drepcăuți, Lipcani și Șirăuți a raionului Briceni. Acțiunile salvatorilor și pompierilor vor continua și pe parcursul următoarelor zile.

Persoanele sunt îndemnate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să informeze autoritățile în caz de suspecție cu COVID 19. În caz de situații de risc cetățenii pot apela Serviciul 112.

Mesaje audio similare vor fi difuzate prin sisteme sonore conectate la autospeciale de intervenție în toată țara, iar subdiviziunile IGSU vor asigura ca echipajele să patruleze localitățile din raioanele țării. 

Pe parcursul zilei de 21 aprilie, salvatorii, au continuat să mențină siguranța cetățenilor în localitățile unde este instituit regimul de carantină. Pentru aceste activități au fost antrenate 14  persoane cu opt unități de tehnică. Acțiunile organizate de angajații IGSU vin întru asigurarea securității cetățenilor, dar și acordarea suportului necesar autorităților publice locale.

Citeste tot despre: coronavirus, IGSU, informare, pompieri, salvatori
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile