Logo Realitatea.md

Pomul de Crăciun din PMAN a fost inaugurat, însă luminile de sărbătoare nu s-au aprins din prima (FOTO)

02 Decembrie 2019, 08:58 // Societate

Pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale a fost inaugurat duminică seara, iar odată cu luminițele de pe brad au fost aprinse și luminile de sărbătoare pe străzile din Chișinău, însă nu s-au conectat din prima, din cauza unor probleme „neprevăzute”.

Tot duminică a fost inaugurat orășelul „Lumea copiilor” în scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului”, iar în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” a fost deschis „Christmas Village”, transmite IPN.

Foto: Iv Ceban/Facebook

Luminițele au fost aprinse de primarul capitalei Ion Ceban împreună cu familia sa, precum și de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici. Primarul capitalei, Ion Ceban, a îndemnat oamenii să se consolideze, pentru a fi o societate unită. El a menționat că pentru sărbătoarea din PMAN, Primăria a cheltuit trei milioane de lei. La rândul său, Corneliu Popovici a dorit tuturor sănătate și fericire și a dat asigurări că anul 2020 va fi un an foarte bun cu realizări pentru toți.

Sărbătoarea a adunat în centrul capitalei sute de adulți și copii, care au dansat și cântat. Pe scena de sărbătoare a evoluat Orchestra Prezidențială, Orchestra Ministerului Afacerilor Interne, Teatrul municipal de Păpuși „Guguță”, Amelia Uzun, Cornelia Ștefăneț, Corala „Lia-Ciocârlia”, Nelly Ciobanu, BrioSonores.

Sărbătoarea din PMAN a fost întreruptă de intervențiile video ale primelor persoane în stat, care au mers pentru a inaugura sărbătorile de iarnă în țară. Igor Dodon împreună cu familia a mers să inaugureze sărbătorile de iarnă la Coșnița, Dubăsari, președinta Parlamentului Zinaida Greceanii a fost la Briceni, iar premierul Ion Chicu la Soroca. Cu un mesaj de felicitare cu ocazia venirii sărbătorilor de iarnă a venit și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Pomul de Crăciun din PMAN a fost oferit, anul trecut, în dar orașului de către o companie producătoare de brazi artificiali. Construcția are formă conică și atinge 20 de metri înălțime. Bradul are o perioadă de exploatare de 7-8 ani, după care poate fi reînnoit, folosind carcasa și modificând decorațiunile. Acesta a fost împodobit în mare parte cu jucăriile din anul trecut. Pentru achiziția jucăriilor noi au fost alocați circa 35 de mii de lei.

De astăzi, 2 decembrie, în PMAN va activa caruselul și alte dispozitive pentru distracția maturilor și a copiilor, vor fi amenajate pavilioane foto, vor fi prezenți actori costumați în Moș Crăciuni, dar și animatori.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile