Logo Realitatea.md

Popșoi și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei de anchetă privind puciul anticonstituțional

09 Decembrie 2019, 15:50 // Politica

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a demisionat astăzi din funcția de președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale. O cerere în acest sens a fost depusă în cadrul aparatului legislativ, precum și anunțată conducerea Parlamentului despre decizia luată de Popșoi.

Potrivit lui deputatului, decizia a fost luată în legătură cu faptul că recent s-a format o nouă majoritate parlamentară, iar actorii principali (ex-judecătorii Curții Constituționale) ai tentativei de puci anticonstituțional „au prins la curaj și au refuzat să se prezinte la audieri”, lucru care împiedică aflarea adevărului cu privire la evenimentele din iunie curent.

„Constat cu regret că exponenții celor care au întreprins acțiuni de destabilizare a ordinii constituționale și au încălcat principiile unui stat de drept se află acum la guvernare și cu siguranță vor întreprinde toate măsurile pentru a tergiversa aflarea adevărului. Sper să nu asistăm la un teatru al absurdului în care viitorul președinte al Comisiei de anchetă să fie din fracțiunea parlamentară a PDM. Îi încurajez pe membrii Comisiei deputații Vasile Bolea și Grigore Novac să ducă la bun sfârșit ancheta începută de Vladimir Țurcan – primul președinte al Comisiei de Anchetă”, a scris Popșoi pe pagina sa de Facebook.

Mihai Popșoi a menționat că va prezenta în cadrul unei conferințe de presă un raport de alternativă al Comisiei de anchetă, unde va informa opinia publică despre toate datele acumulate pe parcursul mersului anchetei, „ca cetățenii să cunoască adevărul despre acea săptămâna de foc prin care am trecut”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile