Logo Realitatea.md

Portul Giurgiulești ar putea trece în mânele investitorilor ruși

23 Septembrie 2019, 10:56 // Economie

Investitorii ruși ar putea prelua și investi în Portul Internațional Giurgiulești. De o asemenea părere este președintele țării, Igor Dodon.

Foto: dincahul.md

În cadrul unui interviu, acordat unui portal de știri din Federația Rusă, Dodon a menționat că, „apariția unui investitor rus Portul Internațional Giurgiulești în viitorul apropiat este destul de reală”. „În ceea ce privește portul Giurgiulești, acesta este un proiect complet privat, există investitori privați. Știu că căutau investitori, căutau parteneri și cred că apariția unui investitor rus acolo în viitorul apropiat este destul de reală”, a spus Dodon.

Totodată, șeful statului a declarat în privința Aeroportului Internațional Chișinău că, este gata discute cu toți investitorii, inclusiv cu cei ruși, după întoarcerea acestuia în posesia statului.

„Suntem gata să discutăm și să comunicăm cu toți investitorii, atât din vest cât și din est. Desigur, și cu rușii, acesta este un investitor interesant și de înțeles pentru noi. Prin urmare, dacă vorbim despre aceste două aspecte specifice (n.r. active) este foarte important ca aeroportul să-l returneze mai întâi în proprietatea deplină a statului și lucrăm la acesta. Cred că avem o șansă bună de a realiza acest lucru. După aceea, statul trebuie să ia o decizie: fie păstrează acest activ pentru sine, fie anunță un nou concurs. Pentru noi, prima prioritate este revenirea”, a adăugat Igor Dodon.

CITEȘTE ȘI:

Afacerea Giurgiulești: Cum autoritățile favorizează monopolul, punând piedici portului deținut de stat

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.7151%
USD USD 16.6713 -0.5417%
RUB RUB 0.2261 -0.5717%
RON RON 4.0431 -0.7731%
UAH UAH 0.5999 -0.9085%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile