Logo Realitatea.md

(UPDATE) Postarea despre uzina metalurgică de la Rîbnița care stârnește panică. Presa transnistreană tace, dar ce spun cei de la noi

11 Martie 2019, 11:37 // Societate

UPDATE: Biroul politici de reintegrare vine cu o precizare cu referință la incidentul produs la Uzina Metalurgică din or. Rîbnița, unde ca urmare s-a oprit cuptorul. Citește aici mai multe!

O postare de pe rețeaua de socializare Vk.ru diseminează panică deja de câteva zile. Potrivit autorului, ar fi avut loc un accident la uzina metalurgică de la Rîbnița, ceea ce ar fi dus la oprirea cuptorului principal și la o explozie de radiații în atmosferă. O informație oficială despre acest caz sau o reacție din partea autorităților din stânga Nistrului încă nu a apărut în presa transnistreană.

Foto: vestipmr.info

În postare se scrie că la fața locului ar fi venit zeci de specialiști care ar fi investigat teritoriul. Mai mult, angajați ai uzinei ar fi fost obligați să semneze contracte, precum că nu vor divulga informații în acest sens.

 

„Din moment ce nu există nicio informație oficială deja de mai multe zile, înseamnă că este un motiv de îngrijorare. Persistă senzația că cineva încearcă să ascundă adevărul despre ce s-a întâmplat la uzină. Discutând cu oameni care muncesc acolo, nu aș putea spune că atmosfera este foarte liniștită”.

În același timp, unii internauți au scris că au rude care muncesc la această uzină și că, de fapt, conducerea i-a asigurat că nu ar fi avut loc niciun accident grav.

„Totul este în regulă. Au venit specialiștii de la Chișinău și s-ar fi depistat că ar fi avut loc o mică eroare. Nu mai inventați atâtea. Faceți doar panică”.

Andrei Safonov, un așa-zis deputat din Transnistria, solicitat de presă, a declarat că nivelul radiației este în conformitate cu cel admis de lege, dar totodată a căzut de acord că nu se cunoaște nimic concret despre caz.

Suspect este faptul că presa transnistreană deocamdată tace.

Liliana Pușcașu, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat pentru Realitatea.md că specialiștii de la noi nu au fost solicitați pe un astfel de caz. Ea a mai spus că nivelul de radiație este la limita adminisibilă.

CITEȘTE ȘI:

Pachetul de control al Uzinei metalurgice din Râbnița, preluat de administrația de la Tiraspol. Este o premieră!

Uzina metalurgică de la Râbnița a fost relansată

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile