Logo Realitatea.md

Postul afiliat socialiștilor îl previne pe Dodon că „Maia Sandu pregătește un Maidan”. Dodon: Nu mai cred

18 Septembrie 2020, 16:36 // Politica

PAS nu are capacitatea de a organiza „Maidan” la Chișinău, crede șeful statului. Mai mult, „acea campanie lansată cu privire la falsificarea alegerilor prezidențiale nu are sens. Maia Sandu își face o defavoare, deoarece electoratul ei va fi descurajat și nu va mai merge la vot”. Declarațiile au fost făcute tot de către Igor Dodon, în contextul unei întrebări acordate de NTV Moldova, postul de televiziune afiliat socialiștilor, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

„Este imposibil de falsificat alegerile în condițiile în care la fiecare secție de votare sunt reprezentanții tuturor concurenților plus observatori străini. Eu vă amintesc că anul trecut, cineva spunea că sunt plini de mercur, nu voi da nume, s-au terminat alegerile, s-a terminat și mercurul. Ședea una în Parlament cu zontic de plajă și se apăra de mercur. Am fost la prima ședință a parlamentului, mare show a fost. Dar după, au uitat de mercur. De ce, pentru că se victimizau. Voi încercați să isterizați lumea, dar voi faceți o defavoare vouă. Lumea nu va ieși la vot. Adică voi din start știți că veți pierde alegerile prezidențiale”, a răspuns Igor Dodon.

Totodată, deși promite să nu destabilizeze situația, în cazul în care va pierde alegerile prezidențiale, a adăugat că-și va scoate susținătorii în stradă pentru ca aceștia să „apere victoria președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon”

În continuare, a mai adăugat că politica promovată de Alexandr Lucașenko în Belarus în domeniul economic și social este un exemplu pentru el, precizând că nu vrea să se implice în politica internă a niciunui stat, pentru că „fiecare țară își alege standardele sale democratice”.

De menționat că președinte PAS, Maia Sandu, nu a comentat insinuările postului NTV.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.0000%
USD USD 17.0468 0.0000%
RUB RUB 0.2217 0.0000%
RON RON 4.1385 0.0000%
UAH UAH 0.6030 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile