Logo Realitatea.md

Postul TV8 a fost sancționat cu 10 mii de lei, după ce a criticat o jurnalistă de la NTV în cadrul unei emisiuni

29 Mai 2020, 18:04 // Societate

Membrii Consiliului Audiovizualului au votat unanim sancționarea postului TV8 cu 10 mii de lei, după ce moderatorii emisiunii „Internetu' grăiește” au criticat o postare de pe Facebook a Elenei Pahomova, producătoarea generală a postului NTV Moldova.

captare video

Conflictul a început pe 9 mai, atunci când Nata Albot și Andrei Bolocan au comentat în cadrul emisiunii „Internetu' grăiește” o postare de pe Facebook a Elenei Pahomova, în care aceasta critica decizia Curții Constituționale privind creditul rusesc.

Prin urmare, jurnalista NTV a sesizat Consiliul Audiovizual și a declarat că în cadrul emisiunii au fost prezentate formulări discriminatorii, care incită la ură, dar și faptul că au apărut fotografii cu copiii ei minori.

Administrația postului TV8 a declarat în cadrul ședinței că emisiunea respectivă este una umoristică și că ar fi invitat-o pe jurnalistă să-și expună poziția în cadrul următoarei emisii - fapt ce nu a fost confirmat de Elena Pahomova. Totodată fotografiile cu copiii acesteia ar fi apărut întâmplător în momentul în care a fost accesată pagina de Facebook a jurnalistei NTV.

„Emisiunea este înregistrată, respectiv a existat timp pentru revizuirea produsului”, a declarat Dragoș Vicol, președintele CA.

Elena Pahomova a spus în cadrul ședinței CA că este vorba despre o iresponsabilitate a postului TV8 și despre un management defectuos.

Prin urmare, toți membrii Consiliului Audiovizualului au fost de acord cu sancționare postului de televiziune, aplicând amenda maximă de 10 mii de lei:

„Când tu îți permiți atacul la persoană, trebui să-ți asumi consecințele. Ceea ce se face este bătaie de joc în stil bădărănesc, nu este ironic și nu este pamflet”, a declarat Coreneliu Mihalache.

„În emisiune se folosește un limbaj de stradă și nu face bine limbii române. Comportamentul junaliștilor nu dă dovadă de profesionalism în momentul când se fac astfel de hărțuiri”, a spus Lidia Viziru.

Ulterior, Andrei Bolocan a comentat pe Facebook decizia CA:

„Ce ziceți, colectăm azi 500 de euro în bugetul de stat? Ajutor pentru oameni care nu au ochi pentru sarcasm, dar în schimb au păr pentru cap”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile