Logo Realitatea.md

Poveste și de Crăciunul pe stil vechi: interpreți favoriți, colective din regiuni și surprize pentru cei mici, la Târgul de Crăciun

07 Ianuarie 2019, 08:18 // Life

La primul Târg de Crăciun în stil european din țară sărbătorile de iarnă continuă și pe stil vechi, pentru ca tu, alături de cei dragi, să simți din plin magia celei mai frumoase perioade a anului, Acasă de Crăciun. Scena mare va găzdui colective folclorice din raioane, interpreți și trupe legendare, iar scena mică se va transforma într-un cinematograf în aer liber.

În ziua de Crăciun, pe 7 ianuarie, strada 31 august 1989 va abunda în sunete de clopoței și recitaluri pentru toate gusturile. Începând cu ora 14:00 Orchestra Model a MAI va susține un concert grandios în aer liber, în apropierea Pomului de Crăciun, iar câteva ore mai târziu, Fanfara Moș Crăciunilor va interpreta cele mai frumoase melodii specifice perioadei de iarnă.

De la ora 18:00, ne vom putea bucura de hiturile interpretate de Geta Burlacu, iar ansamblul „Fluieraș” ne va mângâia auzul cu cântece populare și melodii ale popoarelor lumii. În același timp, scena mică, din apropierea Bibliotecii Naționale a Moldovei, se va transforma în punctul de întâlnire a micilor cinefili, care vor avea ocazia să urmească cele mai premiate desene animate din toate timpurile: „Alba ca Zăpada” și „Bambi”.

În cea de-a doua zi de Crăciun pe stil vechi, pe 8 ianuarie, începând cu ora 14:00, Fanfara Poliției de Fronieră a MAI va oferi un adevărat spectacol muzical pentru toți cei prezenți la Târgul de Crăciun. Cele mai frumoase balade și cântece culese din raionul Cantemir și Căușeni vor răsuna de pe scena mare, interpretate de colectivele artistice de amatori din cele două regiuni. Programul artistic al serii va fi încheiat de  Gheorghe Țopa, Nelly Ciobanu și dansatorii de la „Black and White”. În schimb, începând cu ora 18:00, pe scena mică vor fi proiectate desenele animate „Rudolf” și „Cenușăreasa”, care îi vor ține ocupați pe picii veniți împreună cu părinții la Târgul de Crăciun.

Cea de-a doua ediție a Târgului de Crăciun se va desfășura până pe 15 ianuarie. Magia Târgului de Crăciun poate fi urmărită și online, pe pagina de Facebook – facebook.com/TarguldeCraciunMD. În acest an, sărbătorim împreună „Acasă de Crăciun”!

CITEȘTE ȘI:

Trecerea în noul an, la Târgul de Crăciun: S-a sărbătorit până în dimineață cu muzică și focuri de artificii (FOTO)

Un tânăr și-a cerut iubita în căsătorie de pe scena de la Târgul de Crăciun din Chișinău (VIDEO)

O lună de "Târg de Crăciun", apoi una de trafic suspendat! str. 31 august, închisă pentru circulație

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5215 0.0000%
USD USD 18.1831 0.0000%
RUB RUB 0.2815 0.0000%
RON RON 4.3467 0.0000%
UAH UAH 0.6871 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile