Logo Realitatea.md

Poziția oficială a Spitalului „Sfânta Treime” vizavi de scrisoarea soției unui pacient publicată de Realitatea.md

01 Iunie 2020, 16:47 // Societate

După ce vineri, 29 mai, fiind solicitată pentru o reacție de Realitatea.md administrația Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” prin intermediul Serviciului de presă, ni s-a explicat că „se efectuează anchetarea internă a cazului”; luni, 1 iunie, ni s-a declarat că medicii instituției în cazul relevat de scrisoarea soției unui pacient publicată de Realitatea.md au acționat în conformitate cu protocoalele aprobate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Totodată, ni s-a spus că poziția oficială a instituției medicale coincide cu postarea Rodicăi Rusu Gramma, expert în legislație, sănătate publică și etică, plasată pe Facebook.

„Orice spital din Republica Moldova are anumite protocoale medicale și, în momentul în care un pacient este internat, mai ales într-o situație gravă, medicii merg după niște pași bine puși la punct de Ministerul Sănătății. Mai întâi, pacientului i se oferă asistența medicală urgentă. După care, în cazul în care prezintă febră, este redirecționat spre testarea la Covid-19, fiind în continuare însoțit de echipajul medical spre Centrul de triere. Dvs. cunoașteți cum acționează coronavirusul de tip nou? Pacientul este spitalizat, prima zi, a treia zi poate fi negativ, dar a cincea, a șaptea zi poate fi pozitiv. Dacă este în stare gravă, este redirecționat către spitalele care tratează acest virus. Dacă este în stare ușoară, se află sub supravegherea medicului de familie. În cazul tuturor pacienților se acționează astfel, adică în conformitate cu regulamentele aprobate oficial, ne-a explicat Galina Alcaz din cadrul Serviciului de presă al Spitalului.

„Specialiștii din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” lucrează cu devotament pentru oameni. Aici este un colectiv de oameni care muncește foarte mult”, a adăugat Galina Alcaz, cu precizarea că învinuirile aduse sunt nejustificate.

Mai jos, este postarea plasată acum două zile de către Rodica Rusu Gramma:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile