Logo Realitatea.md

PPDA, PAS și PLDM, despre terenul Stadionului Republican ce urmează a fi vândut SUA: „Decizia Guvernului denotă lipsă de transparență!”

18 Iulie 2018, 15:43 // Actualitate

Decizia Guvernului de a transmite terenul fostului Stadion Republican în proprietatea Statelor Unite ale Americii pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei americane în R. Moldova, a nemulțumit partidele de opoziție. Acestea susțin că Guvernul a procedat netransparent pentru că nu au efectuat consultări publice. 

Foto: Remigiusz Jaskot

Contactați de reporterul Realitatea.md, reprezentanții partidelor de opoziție și-au exprimat poziția privind această decizie:

„Nu am discutat acest subiect în cadrul Partidului, dar din punctul meu de vedere această decizie denotă lipsa de transparență din partea Guvernului. Aici e vorba de un teren mare care este un simbol al Chișinăului și în acest sens, proiectul ar trebui să fie discutat în cadrul audierilor publice. Însă acțiunile Guvernului denotă marea problemă a transparenței decizionale”, a declarat vicepreşedintele PPDA Alexandru Slusari.

„Sugerăm Guvernului sa confiște sediul PD si să-l arendeze sau vinde ambasadei SUA. Este un sediu hiper-securizat și extrem de generos. În genul acesta am recupera sume importante din miliardul furat”, a subliniat vicepreședintele PLDM, Ion Terguță. 
 
Totodată, Partidul Acţiune şi Solidaritate și-a exprimat regretul privind modul în care autorităţile au luat decizia de desfiinţare a Stadionului Republican, fără să fi efectuat consultări publice.
 
„Suntem încrezători că Ambasada SUA va pune în valoare specificul zonei și va ține cont de interesele locuitorilor municipiului Chişinău”, a declarat purtătorul de cuvânt al PAS, Cristina Bujor.

De menționat că astăzi, membrii Cabinetului de Miniștri au decis azi în privința transmiterii cu titlu oneros a terenului pe care s-a aflat Stadionul Republican, Ambasadei Statelor Unite ale Amercii la Chișinăupentru construcția unui nou sediu a misiunii diplomatice

Prin decizia de azi a Guvernului, Stadionul Republican se desființează.

Guvernul va determina valoarea bunului, apoi va negocia și semna contractul de vânzare-cumpărare a acestuia. 

Terenul fostului Stadion Republican are o suprafață de circa 5 ha și se află pe strada Tighina, 12, din Chișinău. Stadionul Republican a fost inaugurat în anul 1952 și a fost închis în anul 2006. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață