Logo Realitatea.md

PPDA face un pas înapoi. Se reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, Hâncești

24 Ianuarie 2020, 14:02 // Politica

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, orașul Hâncești, după ce ieri, Mihai Druță a refuzat să se baloteze doar din partea PPDA.

Potrivit PPDA, prin această acțiune demonstrează „atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Platforma DA regretă că partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă, deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019”, se arată în comunicat. Cu toate acestea, PPPDA consideră că mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-și reconsidere pozițiile și să accepte înaintarea unui candidat comun al forțelor proeuropene.

„Pentru că propunerea noastră de a implica cei mai străluciți candidați ai diasporei în procesul alegerilor parlamentare parțiale pe circumscripții nu a dat roadele așteptate, ne vom consulta în continuare cu cetățeni asupra opțiunilor de a remedia această nedreptate pentru următoarele scrutine electorale”, se precizează în nota informativă a formațiunii.

Aminti mcă, Mihail Druță, a fost propus de către PPDA, ca un candidat unic al forțelor pro-europene și democratice la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești. După anunțul că PAS a depus actele la CECE pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea candidaturii fracțiunii, Olesea Stamati, Druță a declarat că nu va participa la scrutinul din 15 martie. Mihai Druță a menționat că urma să participe, dacă era desemnat în calitate de candidat comun al PPPDA și PAS, dar și a cel puțin două formațiuni unioniste.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile